6 години затвор за рецидивист за нападение с нож в заведение в Рупите

Снимка: Infomreja.bg

Подсъдимият е осъждан осем пъти, като през м. март 2019 г. е излязъл от затвора

Съдът е признал за виновен подсъдимия Т. Т., обвинен от Районна прокуратура – Петрич, за причинена от него средна телесна повреда на мъж от с. Кърналово. Престъплението, квалифицирано по чл. 131а, вр. чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 НК, било извършено от него при условията на „опасен рецидив”.

Подсъдимият Т. е осъждан осем пъти, като последното му наложено наказание „лишаване от свобода“ изтърпял през м. март 2019 г.

Около 10:30 ч. на 05.06.2020 г. Т. Т., заедно с негов приятел, бил в заведението „При Джиката“ в местността Рупите. Под въздействие на употребения алкохол подсъдимият проявил недоволство, отправил обиди спрямо неприсъстващо на място лице, извадил нож.

Управителката на заведението споделила по телефона на съпруга си – Г.Я., за проблема с въпросния клиент. Мъжът я успокоил, че ще го реши.

Не след дълго, той пристигнал на място и се насочил към масата, на която седял Т.Т. с приятеля си. Я. поискал от тях да си платят сметката и да напуснат заведението. Подсъдимият отказал и отправил обидни думи срещу Г. Я. Двамата се скарали, при което Т. извадил ножа си и нанесъл с него три удара в тялото на опонента си. Поради обилно кървене пострадалият Я. се качил в автомобила си и потеглил за болницата в гр. Сандански.

Междувременно подсъдимият тръгнал пеша за с. Митиново. От там на автостоп стигнал до гр. Петрич. На входа на града видял патрулен автомобил и отишъл при полицаите. Казал им, че „наръгал човек с ножа си“ и доброволно се предал.

В хода на воденото досъдебно производство е била назначена и изготвена съдебномедицинска експертиза, според заключението на която на Г.Я. били причинени няколко наранявания, проникващи в гръдната и коремната кухина. Пострадалият бил изпаднал в състояние на разстройство на здравето, временно опасно за живота, в резултат на травматичен шок.

С присъдата на Районния съд в гр. Петрич на подсъдимия Т. Т. е наложено наказание от девет години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване. Същото е намалено с 1/3, а именно на шест години „лишаване от свобода“, поради прилагането на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият се е признал за виновен и приел всички факти и обстоятелства, изложени в обвинителния акт. Той е осъден да заплати на Г.Я. сумата от 10 000 лева, представляваща обезщетение за причинените му неимуществени вреди.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в законоустановения срок пред въззивната съдебна инстанция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK