Постоянен арест за 39-годишен, ударил полицай

Снимка: Infomreja.bg

Илиян Ст. е обвинен за нанасяне на средна телесна повреда на полицай – счупване на дланта на дясна ръка

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за 39-годишния Илиян Ст. от Дупница, обвинен за нанасяне на средна телесна повреда на полицейски служител – счупване на дланта на дясна ръка, определи Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Татяна Костадинова.

В искането си до съда, за вземане на най- тежката мярка за неотклонение, прокурорът от Окръжна прокуратура Владимир Мицов, посочва че досъдебното производство е започнало на 01.10.2020 година, за това че около 15, 45 ч., пред черквата „Св. Георги“ в Дупница е причинена на Д. Т. от Дупница, в качеството му на полицейски инспектор в група „Охрана на обществения ред“ при РУ – Дупница, при изпълнение на служебните му задължения, средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на дланта на дясна ръка – престъпление по чл. 131, ал.2, т.2, във вр. с чл. 129, ал.1 от НК. Привлечен като обвиняем е Илиян Ст. За това престъпление, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 до 10 години.

От събраните на този ранен етап от разследването  доказателства, съдът намира, че е налице обосновано подозрение за съпричастност на обвиняемият към посоченото престъпление. Съдът счита, че е налице и опасност  обвиняемият да се укрие, предвид факта че няма постоянно местоживеене, както и, че има реална опасност да извърши престъпление. Илиян С. е многократно осъждан, за кражби, грабеж и нанасяне на средни телесни повреди.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил, с което по отношение на Илиян Ст. бе взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване и протестиране пред САС, в 3 – дневен срок, считано от днес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK