Трима рецидивисти са задържани за жестокото нападение над възрастна жена в Белозем

Снимка: Infomreja.bg

Тримата нападат самотноживеещата 87-годишната

След разследване, проведено под надзора на Районна и Окръжна прокуратура, продължило няколко месеца, пловдивската полиция  установи тримата извършители на тежкото престъпление.

Мъжете са от Белозем. Единият от задържаните е с 4 присъди, вторият е извършил 11 престъпления с други лица, най- тежката му присъда е 7 години, а третият задържан е с 6 присъди. Към момента срещу тях няма висящи дела. И тримата са с криминално минало,  коментира зам. - окръжният прокурор Галин Гавраилов. Наказанието, което се предвижда за извършеното престъпление е от 5 до 15 години. Тримата са с мярка за неотклонение задържане под стража от съда.

Тримата нападат самотноживеещата 87- годишната жена от Белозем посред нощ в началото на месец февруари. Нахлуват в дома й, заплашват я с нож. Един от нападателите я блъска на земята, вследствие на което й причинява средна телесна повреда. След случилото на територията на Раковски и Белозем се проведе мащабна полицейска акция, при която бяха задържани 42 лица.

Директорът на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев, посочи, че  в резултат на засилените полицейски действия се отчита рязък спад на битовата престъпност. На срещата в с. Белозем той още веднъж потвърди усилията на ръководството, които са насочени към  жителите в малките населени места, те да се почувстват по-сигурни и спокойни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK