Беседа за нравственост с поета Михаил Калдъръмов в Трето ОУ - Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Поетът представи книгата си "Петюха" пред ученици от началния курс

Книгата „Петюха” на поета Михаил Калдръмов бе представена пред началния курс на Трето ОУ „Проф. Марин Дринов" в Кюстендил. Цветно илюстрирана книжка в проза, с около 15-ина истории с храбрите качества на петлето Петюха, които безспорно са положителен пример за малките ученици. 

До момента е известно, че творбите на Михаил Калдъръмов от издателство „Просвета” вече се изучават в четвърти клас - като "Дракончето в мен” и „За хората и маймуните”. 

Неговият герой - храброто петле, със своите невероятни качества, помага на хората и държи на думата си, което е безспорен пример за подрастващите, преживяващи вълнуващи моменти с него. Силният характер на Петюха е добре изложен и му е помогнал да преодолее много трудности, както и да се справя в критични ситуации. 

С учителски маниер, Калдръмов беседваше с децата за цената на мечтата, която всеки трябва да следва, да я осмисля и осъществява. Децата му се довериха и бързо започнаха да споделят с него какви желаят да станат, когато пораснат.

Александър каза, че човек трябва да си поставя цели и да ги осъществява и така ще сбъдне своята мечта. И още, че "децата трябва да бъдат смели, позитивни, трудолюбиви, добри”. Момиченце допълни, че ще трябва да бъдат неуморни, амбициозни и здрави като спортуват  всеки ден.

Калдъръмов ги поучаваше да прекарват по-малко време с телефоните и им даде пример, че когато между два модерни телефона се постави яйце, то се опича от облъчванията. 

Малкият Алекс зададе въпрос на автора къде е роден, а поетът на свой ред му отговори: „Роден съм в Сапарева баня, която се намира в подножието на Рила и където се намират най-горещите извори в Европа. А когато ние бяхме малки, си варяхме царевица в минералните води и така осъществявахме контакт с природата”.

Представянето на книгата завърши като поетът получи нежен гербер от директора на Трето ОУ „Проф. Марин Дринов” - Татяна Танева, а  децата му поднасяха книжките си за автограф.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK