„Партньори“ - Кюстендил, се включиха в занимания по „боча“ в Полша

Снимки: "Партньори" - Кюстендил

Полските параолимпийци работят под ръководството на корееца Чеул Куон

Представители на Сдружение „Партньори" – Кюстендил, се завърнаха от работна среща в Полша, проведена в периода 16-19 август 2019 в гр. Вагровец. Срещата е част от дейностите на ново европейско сътрудничество. „Осмоза - овладяване на силата на спортния маркетинг като иновативен подход за увеличаване на социалното включване и равните възможности за хората с увреждания” .  

В рамките на работните дни бе направен преглед на извършеното до момента и поставени предстоящите задачи. Един от основните акценти бе да се анализират направените от организациите-партньори SWOT анализи и планове за развитие.

В рамките на срещата бяха включени и много занимания по боча, параолимпийски спорт, който ще присъства като водеща нишка в рамките на разработката.

Представители на "Партньори" - Кюстендил, имаха възможността да наблюдава тренировките на полския отбор по боча по време на подготовката им за олимпийските игри в Токио.

Полските параолимпийци работиха под ръководството на един от най-известните световни специалисти по боча – кореецът Чеул Куон, което бе невероятен шанс за нашите специалисти да се запознаят с него и да се учат на иновативни подходи и тренировъчни техники.  

Водеща роля в новото европейско партньорство има Сдружение за спортна рехабилитация „Старт“, гр. Познан, Полша, в партньорство с българското Сдружение „Партьори – Кюстендил“, Хърватска асоциация по боча за хора с увреждания, Естонски съюз за спорт за хора с увреждания, македонското Сдружение „Бравура кооператива“ и Латвийския параолимпийски комитет.

Чрез създаването и развитието на транснационална мрежа от 6 НПО от: България, Хърватия, Естония, Македония, Латвия, Полша - страни със сравнително слабо развита система за социално включване, както и с ниско ниво на социална интеграция и спорт за хората с увреждания, искаме да разработим ефективни и съвременни методи за предприемане на действия в областта на уврежданията и спорта за хора с увреждания, и повишаване на осведомеността за положителната роля на спорта, посочиха още от "Партньори" - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

sketel bethel16:16 - 22.08.2019
Μπορώ να σας βοηθήσω να πάρετε 2% βοήθεια για να διευθετήσετε τους λογαριασμούς σας επικοινωνήστε με [email protected]
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK