МВР за погрома в столичен бар: Няма да допуснем връщане на отминали времена

Снимка: Infomreja.bg

Полицията разбрала от медиите за погрома в столично заведение

"МВР и ръководството на държавата няма да допуснем и толерираме подобни действия - тези времена отдавна са отминали. Държавата ще отговори с всички възможни средства, които позволява законът", категоричен беше главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Той направи изявление пред медиите в Министерския съвет заедно с шефовете на СДВР и ГДНП по нареждане на премиера връзка с предприетите от полицията действия за разкриване на извършителите на погрома в столично заведение. МВР се самосезирало още снощи по разпореждане на премиера и главния прокурор, след като до момента сигнал на тел. 112 не е бил подаден, уточни още главният комисар.

Ивайло Иванов направи ретроспекция на детайлите по инцидента в заведение на бул. "Тодор Каблешков в столицата, за който ви информирахме още снощи. Група мъже, които първоначално са били клиенти, изпочупиха столове и маси, и отправиха заплахи към собственика. А погромът се случи посред бял ден - в 18.00 часа, стана ясно от видеозапис от охранителните камери.

"Група от лица, клиенти на заведението, започват хулигански действия, чупили са инвентара, използвали са хладно оръжие като заплаха. По време на инцидента няма пострадали - нито от персонала, нито от заведението. До този момент сигнал за инцидента в МВР не е подаван", изреди фактите главният секретар на МВР.  Извършителите

След като шефът на СДВР е организирал и изпратил на място група от криминалисти от СДВР и ГДНП, Иванов е докладвал на Бойко Борисов и на Сотир Цацаров.

"Запознах премиера и главния прокурор. По разпореждане на премиера ни беше казано да предприемем всички действия, тъй като е недопустимо през 2019 да се извършва такова нещо. Тези времена отдавна са отминали. Ние няма да допуснем такива действия, няма да ги толерираме. И поръчителите и извършителите ще понесат своите последствия", категоричен беше главният секретар на МВР.  

Трима от шестимата извършители вече са задържани, единият е криминално проявен, уточни той. Задържан е бил и единият съдружник, съсобственик на заведението. Криминалисти от СДВР и ГДНП са работили цялата нощ по инцидента и продължават разследването. Предполага се, че става въпрос за неуредени финансови взаимоотношения, които нямат връзка със самото заведение, където бяха нанесени материалните щети.

Фактът, че собственикът не е подал сигнал, означава, че не е искал да се намеси държавата, коментира още главният секретар на МВР.

Към 18 часа снощи, група мъже нахлуха ненадейно в популярен бар на бул. "Тодор Каблешков" и започват да унищожават имуществото на заведението. Нападателите са били без маски и не са криели лицата си.

Според собственика, зад проявата на насилие, стоят неуредени бизнес интереси. “Страхувам се за живота си имам жена три деца ще взема охрана ако не се обадя на този някой това щяло да продължава всеки ден”, обясни Емил Лазаров.

„Няма ранени. Не нито персонал нито клиенти работя 4-та година такова нещо не е имало”, обясни Йордан Йорданов, управител на заведението./ Нова ТВ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK