Трима от Корница пребиха служител на НП „Пирин” край хижа Бъндерица

Снимка: Infomreja.bg, архив

Трима мъже от гоцеделчевското село Корница са нападнали и пребили вчера около обяд 31-годишен служител на НП „Пирин”. Побоят е станал в района на хижа „Бъндерица”, в землището на Банско.

След възникнал скандал 41-годишният М.К., 42-годишният Р.К. и 29-годишният А.Т. от Корница нападнали мъжа и започнали да го удрят.

Вследствие на инцидента пострадалият служител е настанен за лечение в МБАЛ - Разлог с хематом на лявото око и комоцио. Няма опасност за живота му.

Срещу тримата побойници е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 131, ал.1 т.1 от НК.

Сигналът за физическата саморазправа между четиримата мъже е подаден около 13,05 часа вчера в РУ-Банско.

Полицейските служители установили, че причината за нападениято и побоя е заради опита на служителя на НП "Пирин" да предотврати извършваната от тримата жители на Корница незаконна дейност за добиване на смолисти и борови отломки от боровите дървета за подпалване на огън.

Борината в момента е една от най-търсените по пазарите на територията на Гоце Делчев, Благоевград и другите пирински общини, където тя се продава по 10 лева за малко снопче.

На тройно по-висока цена борината се продава на женския пазар в София, коментираха запознати.

Добивът на смолистите отломки от здравите борови дървета причинява трайно нараняване на боровете и се счита за престъпление, обясниха специалисти от бранша.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK