Трима на съд за различни престъпления, радомирец нарани полицаи

Снимка: Infomreja.bg

46-годишен наруши съдебна заповед за защита

Радомирец се изправя пред Темида за причиняване на телесна повреда на полицаи. На 17 април, около 20, 30 ч. граждани подали сигнал, че на ул. „Хайдут Миленко“ в гр. Радомир се чува силна музика. Служители от РУ – Радомир, пристигнали на място. По време на полицейската проверка 27-годишен мъж, живущ на посетения адрес се държал грубо и арогантно, неизпълнявайки разпорежданията на органите на реда. Нарушителят, който бил употребил алкохол псувал и обиждал полицаите. При опит да бъде задържан, наранил леко двама униформени. След проведено разследване е привлечен като обвиняем по чл. 131, ал. 2 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Законът предвижда до 3 години лишаване от свобода.  

46-годишен ще отговаря за нарушаване на съдебна заповед. На 24 май служители от РУ – Радомир, били сезирани от 66-годишна жена, която заявила, че 46-годишен мъж нарушава заповед на съда за незабавна защита спрямо нея, издадена през месец февруари тази година. Полицаите реагирали незабавно и установили незаконните действия. Нарушителят на заповедта е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

19-годишен радомирец е привлечен като обвиняем за унищожаване и повреждане. На 05 май около 19, 00 ч. е подаден сигнал за счупени  стъклата на три автомобила и една каравана. Колите марки „Пежо“, „Мерцедес“ и „Мазда“ и караваната били паркирани пред дома на 27-годишният им ползвателя в гр. Радомир. В резултат на предприетите оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия органите на реда влезли в дирите на извършителите и часове по-късно били задържани трима мъже на 19, 21, и 28 години от гр. Радомир и 39-годишен с постоянен адрес гр. Кюстендил.

В рамките на проведено разследване е установено, че трима са съпричастни към извършеното престъпление. Първият обвиняем е 19-годишен младеж. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“. Предстои привличането и на другите двама.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK