Преследване и арест за четирима мъже, извършили взломни кражби в Ямболско

Снимка: Infomreja.bg

На 2. март служителите на реда реагирали незабавно на сигнал за взломно проникване в наследствен имот в село Трънково.

В хода на предприетите бързи издирватени действия на място униформените попадат в следите на извършителите.

 Изяснено е, че същите са напуснали селото и са навлезли пеш в открита пресечена местност между селата Трънково, Изгрев, Дряново и Маломир.

В преследването им, продължило около 15 км, на трудно проходим терен, е участвало и следово куче.

В резултат на предприетите полицейски действия мъжете са локализирани в село Дряново. При задържането им са оказали съпротива.  И четиримата - И. И. /36 г./ от общ. Карнобат, И. А. /23 г./ от Ямбол, М. П. /31г./ и С. С. /24 г./ от общ. Елхово, са криминално проявени, извършители на множество престъпления против собствеността на гражданите.

В хода процесуално-следствените действия, извършени под надзора на Районната прокуратура – Елхово, е установено, че часове по-рано четиримата са извършили взломна кражба от търговски обект в село Трънково.

От там те отнели различни стоки на стойност около 2500 лева. 

Вчера, четиримата са привлечени в качеството им на обвиняеми за извършено престъпление по чл. по чл. 195, ал. 1, т. 3, вр. 194, ал. 1 НК при условията на опасен рецидив и с прокурорски постановления са задържани  за срок от 72 часа.

При проведените полицейски мероприятия са събрани данни за съпричастността задържаните към множество взломни кражби от търговки обекти и частни имоти на територията на областта.

Проверява се съпричастността им  към други подобни престъпления, извършени в съседни региони.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK