Трима мъже са задържани за извършен грабеж във Велинград

Снимка: Infomreja.bg

Трима столичани са установени и задържани в хода на разследване на въоръжен грабеж на бюро за международни парични преводи във Велинград, извършен на 13. декември. Тогава, около 9.30 часа, е подаден сигнал от бюрото чрез паник-бутон от охранителната система на обекта. Пристигналите на мястото екипи от служители на РУ-Велинград, установили, че неизвестен е влязъл в офиса, заплашил с пистолет 39-годишната служителка и избягал със сумата от оборота в размер на 15000 лева и 5000 евро. Извършен е оглед, а по случая - образувано досъдебно производство. Веднага е сформиран екип от криминалисти при  ОДМВР-Пазарджик, и РУ-Велинград, към които се присъединили и колегите им от сектор „Грабежи“ при отдел „Криминална полиция“ в ГДНП. 

В резултат на упорито денонощно разследване, проведено под наблюдението на прокуратурата, криминалистите установили и задържали тримата извършители на престъплението - Д.С./27г./ - криминално проявен, осъждан за кражби и грабежи, Ф.В./24г./ и А.Д./35г./, всичките от София. Според събраните данни тримата са планирали и предварително подготвяли грабежа – проследили са начина на работа на бюрото, на служителката в офиса, използвали са различни автомобили за придвижването си. При проведените процесуално – следствените действия на три адреса в столицата са открити неголямо количество суха марихуана, два газови пистолета, парична сума в евро, множество мобилни телефони и SIM карти.

След задържането им в рамките на 24 часа, с постановление на Районната прокуратура във Велинград, мярката за задържане на Д.С. е удължена до 72 часа.

Работата по документиране престъпната дейност на „триото“ продължава.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK