Амфетамини в такси, канабис в Петричко и марихуана в Благоевград. Това е констатацията от почвните дни

Снимка: Infomreja.bg

Трите почивни дни са белязани от множество нарушения, свързани със употребата и съхранението на дрога.

Още в четвъртък в местността Турското тръкало, землище на благоевградско с. Горно Хърсово, са намерени засети 12 стръка канабис. За 24 часа е задържан А.Г. на 20 г. от Благоевград.

Същият ден в местността Садинако, землище на с. Никудин в общ.Струмяни, от полицейски служители на РУ-Сандански, е установена нива със засети 52 стръка канабис с общо тегло около 104 килограма.

Поредицата от открита дрога продължава и в петричкото село Скрът, където служители на РУ-Петрич, са намерили 540 грама канабис. Извършена е проверка на къща и прилежаща към нея градина, обитавани от Г.Г. на 64 г.

В петък и събота в Благоевград са регистрирани два случая на съхранение на наркотици в спрени за проверка леки коли.

Около 00:40 часа на ул. „Ал.Стамболийски“ е спрян за проверка лек автомобил „Тойота Авенсис“, управляван от 26-годишния К.Б. от Благоевград. Полицаи от II Районно управление откриват у пътуващия в автомобила В.С. на 23 г., също от Благоевград, найлонов плик с около 14 грама марихуана.

На 23.09. около 02:40 часа на ул. „ Дж.Баучер“ в  лек автомобил „Сеат Кордоба“ са открити 8,45 грама канабис. Колата е управлявана от Н.А. на 32 г. от Пазарджик. В хода на проверката наркотикът е намерен в найлонов плик в мъжка чанта.

Н.А. е задържан за 24 часа.

Час по-късно на ул. „Младост“ в Сандански е спряно за проверка такси. Пътуващият като клиент К.С., слизайки от автомобила, изхвърля найлонов пакет, съдържащ около 0,66 грама амфетамин. Той също е прекарал 24 часа в ареста на РУ-Сандански.

Следващата проверка е около 04:20 часа. От полицейски служители на РУ-Сандански е извършен обиск на частен дом в града. Намерени и иззети са около 3,13 грама хероин, около 2,10 грама амфетамин и около 107,10 грама канабис. Задържани са трима– двама младежи от Сандански и жена от Благоевград. Това са 18-годишните В.Б. и Д.Г. и Ф.С. на 24 г.

Последният случай през изминалите почивни дни е около Първомай. Вчера около 11:30 часа в горски масив в местността Тополите е намерен чувал с около 374 грама канабис.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK