В Гоце Делчев откриха модерна оранжерия за цветя

Снимка: Infomreja.bg

С нея градът и селата от общината ще станат още по-красиви

Днес в Гоце Делчев тържествено беше открита модерна оранжерия за цветя. Тя стана факт благодарение на проект „Подкрепа на социалните предприятия и насърчаване на заетостта“, финансиран по програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V – А Гърция – България 2014 – 2020.

Церемонията започна с молебен за здраве и благоденствие, отслужен от Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим.

В словото си при откриването кметът Владимир Москов благодари на звеното за проекти към Общинската администрация  и на фирмата изпълнител – БКС. Той изтъкна нуждата на общината от подобно съоръжение, което ще допринесе за още по-добър облик на града и селата. Освен това тук ще се осигуряват цветя, храсти, семена и за продажба на частни фирми и граждани, които имат нужда от тях.

„В рамките на проекта създадохме и социално предприятие „Цветен град“, в което ще се трудят много хора в неравностойно положение“, каза общинският кмет.

За предстоящата дейност на социалното предприятие „Цветен град“ говори и неговият управител Емилия Траханарова.

„Наш ангажимент е зацветяването на терените за обществено ползване, междублоковите площи, детските и спортните площадки, дворните пространства на общинските и здравните социални заведения“, заяви тя.

В изказването на управителя бяха изложени и конкретни данни за параметрите и устройството на оранжерията. Тя е изградена от стомана и стъкло на площ от 383 квадратни метра, а подовата настилка е от гранитогрес. Разполага с автоматизирано управление за температура, влажност, напояване и засенчване. Има и смесител за подаване на хранителни добавки. Отоплителната система е на газ.

„Ще отглеждаме всички растителни видове, подходящи за климатичните условия в нашия край. Стремежът на Общината е да развие оранжерията като местно предприятие със социална кауза и значима обществена полза“, каза в заключение Емилия Траханарова.

Лентата към красивата оранжерия беше прерязана от народния представител Богдан Боцев, председателя на Общинския съвет Димитър Балтаджиев и кмета Владимир Москов.

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK