Андрей Новаков: С намесата на съветниците от ГЕРБ кризата в болницата в Гоце Делчев се реши

Снимка: ГЕРБ

14 лекари от болницата в Гоце Делчев напуснаха в началото на месец април

С активната намеса на общинските съветници от ГЕРБ кризата в болницата в Гоце Делчев намери своето решение. Това заяви областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков след днешната сесия на Общинския съвет, на която исканията на протестиращите лекари бяха удовлетворени и ще бъдат възстановени на работа в МБАЛ "Иван Скендеров".

В условията на пандемията от коронавирус 14 лекари от болницата в Гоце Делчев напуснаха в началото на месец април. Те подадоха предизвестия с мотив, че не са съгласни с начина, по който се ръководи лечебното заведение и настояваха ръководството да бъде сменено.

Лекарите, които напуснаха са от родилното, хирургичното, вътрешното и детското отделение, а част от тях са завеждащи на клиниките.

„По инициатива на групата общински съветници от ГЕРБ в Гоце Делчев се проведоха поредица от срещи с всички заинтересовани страни в конфликта, както и извънредни заседания на ОбС-Гоце Делчев. От днес стана ясно, че напусналите лекари се връщат на работа”, коментира Андреай Новаков. Той изрази огромната си удовлетвореност от работата на общинските съветници през изминалите дни, чиято единствена цел бе болницата да работи нормално и хората в региона да получават адекватна медицинска грижа в разгара на епидемията от коронавирус.

„За нас беше важно болничното заведение, което се грижи за здравето на около 80 000 души от 4 общини и е сред лечебните заведения, включени в националния списък, с оглед мерки и действия за борба с епидемията от COVID-19, да работи нормално”, казаха още Андрей Новаков и Никола Джингаров, ръководител на групата на ГЕРБ в ОбС-Гоце Делчев.

„Разумът надделя и се взе най-доброто решение. Спасихме болницата и дадохме шанс за лекарски грижи на хората на хемодиализа, на родилките в целия Неврокопски регион, на възрастните хора. Общинските съветници застанаха на страната на хората и на доказаните специалисти в нашата болница, които подадоха оставки, възмутени от погрешния подход в управлението на здравното заведение през изминалите месеци”, допълни още Джингаров.

 

КОМЕНТАРИ

фенклб Пирин17:03 - 14.04.2020
РЗИ са днес в болницата затварят анестизиологията хаиде Москов сложи една бяла манта и иди да упояваш мишок такъв не се крии затри футбола сега болницата ти ще бъдеш единствения кмет с незавършен мандат сл коронавируса фенклуба се организираме.Кажи колко взима от Пловдивските тотаджии ти беше техен съучастник Гешев идваи този е за теб
Д-р Х16:17 - 14.04.2020
АЗ СЕ СРАМУВАМ, ЧЕ СЪМ ОТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ!!!
Ahmed boc.16:13 - 14.04.2020
Болницата се подготвя за фалит и приватизация отдавна, с идването на д-р Олевинов нещата се объркаха. Но с правилата намеса всичко е точно. С д-р Олевинов си тръгват няколко отлични специалиста, от цялата ситуация ще спечелят някой, а много хорица тепърва ще ревнат...
Док Малин15:46 - 14.04.2020
С НАМЕСАТА, КРИЗАТА ОВЛАДЯ БИЛНИЦАТА В АГОНИЗИРАЩО СЪСТОЯНИЕ. 1. ОЛЕВИНОВ ПРЕКРАТИ ПРАКТИКАТА НА СТАЧКУВАЩИТЕ ПЕНСИОНЕРИ, ВОДЕЩИ СЕ ПО ДОГОВОР 6 ИЛИ 8 ЧАСА В БОЛНИЦАТА ДА СА ПО ЧАСТНИТЕ ИМ КАБИНЕТИ. 2. ОЛЕВИНОВ ЗАБРАНИ И ПРЕКРАТИ МАТЕРИАЛИ И КОНСУМАТИВИ ДА СЕ ИЗНАСЯТ ОТ БОЛНИЦАТА И ДА СЕ ПРОДАВАТ В НЯКОЙ КАБИНЕТИ. 3. ОЛЕВИНОВ ПРЕКРАТИ СХЕМАТА С КАБЕЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ. НЯКОЙ ОТ ЗАСЕГНАТИТЕ БЯХА В ОПОЗИЦИЯТА. 4. ОЛЕВИНОВ ПРЕКРАТИ ДОСТАВКИТЕ НА ХРАНИТЕЛНИ И ЗЕЛЕНЧУКОВИ ПРОДУКТИ НА 3 - 4 ПЪТИ ЗАВИШЕНИ ЦЕНИ. 5. В БОЛНИЦАТА ИМА НА СКЛАД СЪБИРАЩА ПРАХТА УНИКАЛНА АПАРАТУРА ЗА БЕЗКРЪВНИ ОПЕРАЦИИ, ДЪРТИТЕ НЕМОГАТ ДА РАБОТЯТ С НЕЯ, ЗА ТОВА ОЛЕВИНОВ ПОЕ ПОЛИТИКА ДА ПРИВЛЕЧЕ МЛАДИ МЕДИЦИ. 6. ОЛЕВИНОВ ПРИВЛЕЧЕ СПЕЦИАЛИСТИ ДА ПОСЕЩАВАТ БЕЗПЛАТНО БОЛНИЦАТА ЗА КОНСУЛТАЦИЯ ЕДИ ДВАПЪТИ В МЕСЕЦА, СЪЩИТЕ НЕ СА УГОВАРЯЛИ ПАЦИЕНТИТЕ ДА ХОДЯТ ПРИ ТЯХ В СОФИЯ, ТЕ САМИ ТРЪГНАХА, А ЗАЩО ЛИ???... 7. ОЛЕВИНОВ ИМАШЕ СЪВРЕМЕННО МИСЛЕНЕ И ВИЗИЯ ЗА БОЛНИЦАТА С ПРИВЛИЧАНЕТО НА МЛАДИ МЕДИЦИ И ЖЕЛАНИЕ ЗА РАБОТА ПРОМЕНАТА Е ЗАМАНАТА ОТ НОВОТО КЪМ СТАРОТО. ЕДИНСТВЕНО КМЕТА Г-Н МОСКОВ И ЕКИПА МУ БЯХА НАЯСНО И ПОДКРЕПЯХА ОЛЕВИНОВ В РЕФОРМАТА НА БОЛНИЦАТА, НО УВИ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЕ МОЖАХА ДА СЕ ПРЕБОРЯТ С РЕФОРМАТОРИТЕ...

FACEBOOK