Трима лекари от МБАЛ – Гоце Делчев, са освободени от работа

Снимка: Infomreja.bg, архив

Открит остава въпросът за останалите, подали предизвестия за напускане

Днес в редакцията на ИНФОМРЕЖА се получи писмо от управителя на МБАЛ „Иван Скендеров“ – д-р Владислав Улевинов.

В него той пише, че от работа вече са освободени лекарите Канелов, Донков и Стоева.

Спазен е предвиденият в Кодекса на труда едномесечен срок на подадените от тях предизвестия за напускане, уточнява още д-р Улевинов.

Уведомителни писма за възможност за оставане на работа са получили д-р Коков, д-р Геранов, д-р Бъчварова, д-р Герова и д-р Кълвачева. В писмото се казва, че в случая също се спазва законовият срок.

В понеделник ще се проведе среща между управителя на лечебното заведение и началниците на отделения, „за които срокът на предизвестие е тримесечен“.

Припомняме, че днес към медицинския персонал на болницата се обърна кметът на община Гоце Делчев – Владимир Москов.

В изявлението си той изразява тревога и разочарование от липсата на компромиси, които биха довели до успокояване на обстановката, и без това  напрегната заради епидемията. Точно сега не е време за противоборства, а за единство в името на човешкото здраве, е мнението на градоначалника.

 

КОМЕНТАРИ

DARVOTO12:59 - 09.04.2020
Изгонете Улевинов и болницата си заминава! Тези доктори до сега, кавото можаха направиха (3 млн заделжения). Крадоха и се ненаядоха. Били са лекували! Лекуват друг път, само навикват хората и ги обиждат. Трябва да им се разболееш в работното време. Ако имаш нещастието да те хоспитализират, оцелееш ли клиничната пътека ще живееш ако не ...
Въведете име...2cn11:54 - 08.04.2020
Едно е ясно. Болница има нужда от реформи, по проекти на общината се наляха пари, изолации, покриви, парни инсталации, ново оборудване, асанс.ьори доялетни доста е но може и още ама не става като с магическа прочка отраз. А нещо в качеството на мед.услуги, отношението на лекарите да се е променило? Отделно като няма контрол се изписва и само загуби. Така че дано дадат шанс на новия човек да работи.
До ЗАИНТЕРЕСУВАНИЯ ГРАЖДАНИН09:59 - 07.04.2020
НЕУВАЖАЕМИ тъпунгер! Докторите си тръгнаха с достойнство и хората им засвидетелстваха подкрепата и уважението си! Сега НЕУВАЖАЕМИ да те лекуват кмета и Улевинов!
Мехмед15:07 - 06.04.2020
Д-р Улевинов болницата не само за Г.Делчев махай тези 14 всички са националисто обиждат на етническа основа затова ходим в Разлог.Ние също събираме помощи и помагаме на болницата ще доидат младите образованите тези всички са завършили благодарение на това че са комунистически чеда .Но при демокрацията всички имат еднакви права и сегавече и наще младежи се обтазоват и доктори стават
ЗАИНТЕРЕСУВАН ГРАЖДАНИН13:35 - 06.04.2020
Уважаеми съграждани, разбрахте ли сега какво направиха нашите ,,ВЕЛИКИ ЛЕКАРИ ПЕНСИОНЕРИ,,след като правиха цял месец циркове по телевизиите и поставяха УЛТИМАТУМИ или ТЕ или Др Улевинов сега се молят да си останат на работа,нали БЕ НЕУВАЖАЕМИ вие не можехте да работите с Др Улевинов как сега ще го гледате в очите. Вие нямате и един грам достойнство ,ОЛЕКНАХТЕ в очите на цялата ГОЦЕ ДЕЛЧЕВСКА околия. От това много ясно се разбра,чеВАШИТЕ НАМЕРЕНИЯ СА БИЛИ СЪВСЕМ ДРУГИ.Вие НЕУВАЖАЕМИ не искате никаква рефома да се направи в нашата болница защото си гледате само вашия интерес , а болните принудени да ходят в София вас не ви интересуват.
Реално08:55 - 06.04.2020
Браво на д-р Улевинов. Само така който иска частна практика да си ходи.
Тони00:54 - 06.04.2020
Ами ,така е.Москов нали Москов е безупречният кмет,сега ДПС ,благодарение на които е кмет цял живот ,да му дадат акъл какво да прави.,защото те решават и мислят вместо него.,ама и той се наяде като всички ,та се стигна до тук.
Ели20:18 - 05.04.2020
Господин Москов,не може да си кмет 30 години ,и да не виждаш проблемите на болницата.Като си пожизнен кмет,защо допускаш това.Дай път вече на някой друг,това твойто е ненормално явление.
Ели20:17 - 05.04.2020
Господин Москов,не може да си кмет 30 години ,и да не виждаш проблемите на болницата.Като си пожизнен кмет,защо допускаш това.Дай път вече на някой друг,това твойто е ненормално явление.
Вяра09:39 - 05.04.2020
Много лъжи, никой не казва истината защо се стигна до това положение. Отговора е в общината но си траят, защото са с нас**** гащи по случая. Пускат големи обещания и разчитат на късата памет на ония 80% + неграмотните. PS. Има ли резултат или поредната лъжа за апаратурата за тестване, която щеше да пристигне преди 2 седмици. Моля,отговорете на ХОРАТА, а вие от инфомрежа питайте.
група граждани18:37 - 04.04.2020
Недоумяваме от поведението на някои от напускащите лекари Не може така бързода заплюеш всичко градил с години. За месец време вие показахте какъв не трябва да бьде един достоен лекар
брезница17:24 - 04.04.2020
хем боли хем сърби обиждате помаците асега ги молите давипокрепят Браво на д-р Улевинов Само така докторе чиска
Вилиi15:56 - 04.04.2020
Скъпи лекари вие сега ли видяхте че има проблеми във болницата. Какво ви кара да негодува те толкова. Улевинов иска да въведе правила но вас не ви устройва това
Христо14:18 - 04.04.2020
Защо питате Кмета ? Питайте умника Гераксиев Той беше председател на общ.съвет -защо не са правени ревизии,защо не е контролирал.Или си е получавал паричките и покривал всичко и сега квака. Смешник А пък този Първанов -дон жуана на болницата Но да внимава да не му секне сърчецето някъде над или под нещо
Еми13:41 - 04.04.2020
Сега, като сте толкова умни Улевинов да ви лекува. А кмета се е скрил в миша дупка и не смее да вземе правилното решение. Кмете, забравяш май кой ти е работодател и благодарение на кой си на тази длъжност. Вслушвай се в хората и не се крий като мишка.
иван13:05 - 04.04.2020
Г-н Москов виждаме вашата загриженост за болницата но за съжаление твърде късно.Къде бяхте Вие и общ.съвет през последните години, нима не виждахте как болницата затъва от ;кадърното управление на д-р Радойкова ; . Или това беше изгодно за всички вас. Сега всички ние берем плодовете на нежеланието и неглежирането на проблемите съществуващи от години. Пожелавам успех на др Улевинов
Вяра12:01 - 04.04.2020
"Браво Улевинов. Верваме "ви", че за броени дни ще спасите болницата" Ясно е, че горните коментари са писани от едно и също лице. Кое качество,компетенция и възможности дават основание на назначения за управител да си мисли, че е решение, а не причина за проблема в болницата. Има ли възможност за тестване за корона вирус в Г.Д. след като менторите на управителя още на 19.03. заявиха,че до дни се очаква и е платена такава апаратура?
Ангел10:20 - 04.04.2020
Браво др. Улевинов. Подкрепяме Ви. Извадете приходите и разходите на ХО и тогава ще се разбере защо искате тези промени
Гражданите09:56 - 04.04.2020
Правилно решение! Не може лекари да работят кабинет в кабинет на едно и също място! Да ги молиш за преглед , да те гледат досадно, да искат само да получават и да бъдат арогантни в своето поведение! Успех на ръководството на болницата!
Христо09:10 - 04.04.2020
Така се действа др Улевинов. Успех
ПОКАЖИ ОЩЕ 7 КОМЕНТАРА
Код за сигурност, въведете кода 7jk