Разбиха наркогрупа, има 14 задържани

Снимки: Прокуратура

Извършени са претърсвания и изземвания

Днес, 6 юни 2020 г., на брифинг говорителят на главния прокурор Сийка Милева изнесе подробности за действия по разследване на Специализираната прокуратура срещу организирана престъпна група за производство, държане и разпространение на наркотици, които се провеждат на територията на община Павел баня и в градовете Казанлълк, Велико Търново и Габрово.

Действията се водят от служители на ТСБОП и на ОДМВР във Велико Търново и Стара Загора под ръководството на прокурори от Специализираната прокуратура, със съдействието на Дирекция „Жандармерия“ на МВР.

Към момента са задържани 14 лица по Закона за МВР за срок до 24 часа. Предстои наблюдаващите прокурори да преценят на кои от тях да бъдат повдигнати обвинения, за какви деяния и какви мерки за неотклонение да им бъдат определени.

Извършени са претърсвания и изземвания на 16 адреса. Намерени и иззети са радиостанции, тапи за заглушаване, както и голямо количество наркотични вещества – амфетамини, метамфетамини, марихуана, прекурсори, колби, стъкленици и други съдове, необходими за производство.

В жилище, обитавано от едно от задържаните лица, са намерени и иззети 43 банкноти с номинал 100 евро. За тях е изготвена експертна справка, според която те са неистински парични знаци.

Към момента се водят разпити на свидетели. Събраните доказателства сочат, че престъпната група е действала от лятото на 2018 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK