Трима кандидати за мястото на Иван Гергов

снимка: infomreja.bg, архив

Инж. Георги Гугушев - главен специалист в отдел „Стопанисване на горите“ в Регионалната дирекция по горите в Благоевград, бившият директор на лесничейството в Благоевград Павлина Стойчева и ексдиректорът на РДГ – Благоевград Светозар Михайлов са трите имена, които се спрягат за мястото на настоящия шеф на горската дирекция Иван Гергов, научи ИНФОМРЕЖА.

На един от тримата ще бъде предложено да оглави  управляваната до момента от Гергов дирекция, ако разследването, което се води в момента срещу него, докаже твърденията на собственика на дърводобивната фирма   „ Върбица  лес” Веселин Камбуров,  че е бил рекетиран от Иван Гергев и че пред свидетели му е предал на два пъти суми от 17 000 и 10 000 лева.

От земеделското министерство са категорични, че ще предприемат дисциплинарни мерки спрямо регионалния шеф Иван Гергов след приключване на разследването. В момента той е в отпуск.

От ГЕРБ обявиха, че на този етап няма политическо решение за снемане на доверието от Гергов.

Скандалът в Гоцеделчевско гръмна преди няколко седмици, когато собственикът на дърводобивната фирма „Върбица лес“ Веселин Камбуров направи публично изявление , че е бил рекетиран от директора на РДГ – Благоевград. Камбуров обяви, че вследствие на исканията на Гергов му е броил на два пъти сумата от 27 000 лева.

След Веселин Камбуров жалби за рекет по същата схема депозираха и други хора от дърводобивния бизнес, както и собственици на гатери в региона.

Няколко дни по-късно Веселин Камбуров организира протестен митинг в Благоевград, на който заедно със свои работници поиска оставката на Гергов.

От регионалната дирекция пък изказаха съмнение, че реакцията на Веселин Камбуров е по повод резултатите от последния одит на едно от горските стопанства на територията на Гоцеделчевски регион за липса на 4000 кубични метра дървесина, която била открадната и изнесена в Гърция от фирмата на Камбуров „Върбица лес“.

Междувременно заваляха и доноси за злоупотреби срещу директора на ДГС – Гърмен инж. Денислав Шенгов, които се смятат за част от нагласен вътрешен сценарий, който върви в унисон с обвиненията за рекет на Иван Гергов.

Запознати коментираха, че развитие по случая Камбуров – Гергов се очаква през следващата седмица.

 

снимка: infomreja.bg, архив
снимка: infomreja.bg, архив
снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

истината11:33 - 01.12.2012
Веселин Камбуров си работи за БСП.
Student21:58 - 30.11.2012
Ако не потърсиш политичека подкрепа от опозицията герберската дървена мафия ще те смачка човече! От сигурен източник знам, че този петък министър найденов трябваше да отговаря на въпрос на депутати от опозицията в парламента по твоя въпрос. Найденов е отложил отговора и е пратил копоите си да му донесат информация и аргументи срещу теб. Вероятно ще отговаря следващия петък. Ако искаш да бъдеш защитен, поискай среща с тези депутати, дай им информация. Иначе тези ще те довършат!
........21:17 - 30.11.2012
ot tezi vsi4kite izbroeni po dobre da sie gergata
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK