Трима горски служители с предупреждение за уволнение

Снимка: Infomreja.bg, архив

Югозападното държавно предприятие с нулева толерантност към всички случаи на порочни практики и несвършена работа

Трима служители от териториални поделения на Югозападното държавно предприятие са наказани дисциплинарно за допуснати нарушения и неупражнен контрол при опазване на държавните горски територии. 

Зам.-директорът на ТП „ДГС Първомай” инж. Йордан Кочев и горският стражар в стопанството Лъчезар Николов са с „предупреждение за уволнение”. Двамата са наказани заради това, че на 21.01.2016 г. са освободили високопроходим джип, натоварен с дърва за огрев, който преди това е бил задържан от служители на Гранична полиция при пункт Златарево. Транспортираните дърва са без необходимите документи за произход и контролна горска марка. 

С „предупреждение за уволнение” и наложена имуществена санкция е наказан помощник-лесничеят от ТП „ДГС Самоков” инж. Иван Мирчев. До това решение се стига след като съвместни проверки на ЮЗДП, РДГ София и горското стопанство констатират незаконна сеч на 75 немаркирани дървета от бял бор в размер на 129 куб. метра дървесина. Нарушението е в землището на с. Говедарци, в охранителен участък, за опазването на който отговаря наказаният служител. За случая е уведомена Районната прокуратура в Самоков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK