Борисов ще работи под карантина, няма да бъде заместван

Снимка: Infomreja.bg

Министър-председателят има общо неразположение

Премиерът Бойко Борисов изпълнява работните си задължения и е в постоянна връзка с членовете на Министерския съвет.

Министър-председателят има общо неразположение и не се налага вицепремиер да го замества, каквато е процедурата в случай на по-сериозно влошаване на здравословното състояние на премиера.

Това оповестиха от прессекретариата на Министерски съвет след като този следобед Борисов обяви, че е с положителен тест за коронавирус.

ОТ Столичната РЗИ пък информираха, че под карантина като контактни на Борисов лица са поставени министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, Деница Желева -началник на Политически кабинет на министър-председателя и Севдалина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ.

Припомняме, че министър-председателят бе контактен на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който от 23 октомври е с положителен тест за COVID-19.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK