Трима българи отиват на финала на MercedesTrophy в Щутгарт

снимки: Пирин голф

Емил Марков, Трифон Сидеров и Георги Петров ще представят България на световните финали на международния голф турнир Mercedes Trophy в Щутгарт през септември. Те заслужиха тази чест след националния финал на турнира в Pirin Golf & Country Club, в който стартираха 67 голфъри.

Сред участниците бяха футболната звезда Красимир Балъков, който е лице на турнира MercedesTrophy за България, както и представителите на “Балканстар” Пламен Митев и Филип Китов.

Надпреварата се организира от “Балканстар” и Българската голф асоциация. Според регламента освен да завоюват челно място в класирането голфърите трябва да са клиенти на Mercedes, за да имат право да участват във финала в Щутгарт.

Състезанието започна с три квалифисационни кръга през май на трите игрища от Кейп Калиакра – Thracian Cliffs, BlackSeaRama и Lighthouse. Най-добрите 24 голфъри от трите състезателни дивизии се събраха на днешния финал край Разлог, за да определят тримата българи зафинала в Щутгарт. В града на Mercedes нашите голфъри ще премерят сили с отбори от всички континенти.

В днешното състезание, което се проведе при перфектни условия за голф, Емил Марков оглави класирането в А дивизия, следван от Любомир Минчев и Кирил Слатински. Дивизия В бе спечелена от Петър Стратиев, втори и трети се класираха Трифон Сидеров и Калин Катев. В С дивизия първото място извоюва Боян Узунов, негови подгласници станаха Веселин Стаменов и Георги Петров. Наградата за най-дълъг удар получи Уейн Фуутън, а приза за най-близо до дупката – Рик Рей.

Днес, отново в клуба в полите на Пирин, Красимир Балъков, заедно с представителите на “Балканстар” и с тримата финалисти ще се изправят срещу детския ни национален отбор. През целия уикенд голфърите и гостите на комплекса имат възможност да тестват автомобилите от гамата на Mercedes.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK