Манолова: ГЕРБ и ДПС бяха заедно на изборите в Мъглиж

Снимка: Изправи се.БГ

Манолова разказа нова изборна схема на ГЕРБ

Частичните местни избори в Мъглиж показаха ясно коалицията между ГЕРБ и ДПС. Те ще бъдат заедно и на предстоящите парламентарни избори. „Мъглижгейт“ е новата иновативна схема за контролиран вот в условията на пандемия. След като ГЕРБ се хвалят с победа на частичните местни избори в Мъглиж вчера, означава, че те са автори на новата изборна измама за контролиран вот с цветни маски.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова на извънреден брифинг днес относно нова схема за изборна измама на ГЕРБ с цветни предпазни маски.

По думите й избирателите в четвърта секция в Мъглиж са гласували с предварително раздадени еднакви оранжеви маски. Влизали са с тези маски, гласували са и след това са излизали и са оставяли на определено място оранжевите маски. Маските са преброявани от организаторите и вероятно след това са изпълнявали предварително направени договорки, обясни тя. 

По случая, по информация на щаба на „Изправи се.БГ“ в Мъглиж, е арестуван мъж. По непотвърдена от надлежните органи информация въпросният мъж е съпруг на общинска съветничка от ГЕРБ в Мъглиж, заяви Манолова.

Борисов ще се разграничи ли от изборната измама на ГЕРБ в Мъглиж? Така ли смята да провежда и предстоящите парламентарни избори? Питаме МВР за какво е задържан мъжът от Мъглиж по време на изборния ден. Кога ще приключи проверката на МВР и на прокуратурата по случая? Кой е арестуваният мъж?, попита Манолова.

В четвърта секция в Мъглиж право на глас имат 770 души. От тях са гласували 484 души. Гласовете за ГЕРБ са 387, което означава, че 80% от вота е за кандидата на ГЕРБ. За кандидата на „Изправи се.БГ“ Златко Острешев има 49 гласа. Това много прилича на гласуването за Фандъкова на местните избори в столичните квартали Факултета и Филиповци, допълни Манолова. 

Тя подчерта, че на местните избори през 2019 г. ГЕРБ и ДПС са си разделили гласовете за общински съветници поравно – 135 гласа за ГЕРБ и 126 гласа за ДПС. Друга справка на „Изправи се.БГ“ показва, че на последните парламентарни избори, през 2017 г., ГЕРБ има 178 гласа, а ДПС – 112 гласа, заяви Манолова.

Категорично ще се противопоставим на опита да се манипулират предстоящите парламентарни избори. Частичните избори в Мъглиж показаха как ГЕРБ и Борисов възнамеряват да използват пандемията за контролиране на вота, категорична е Манолова. 

Припомняме, че „Изправи се.БГ“ издигна Златко Острешев за кандидат за кмет на Мъглиж. Той е на второ място с 1200 гласа. Кандидатът на „Изправи се.БГ“ в Славовица – Галя Игнатова е първа по резултат и следващата неделя ще се яви на балотаж срещу кандидата на ГЕРБ, допълни Манолова. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK