Сдружение ДЕН подкрепи ГЕРБ за парламентарните избори

Източник: БГНЕС

Според Дикме така ще се търси по-голямо представителство за мюсюлманите у нас

Гражданското сдружение ДЕН обяви подкрепа за ГЕРБ на предстоящия вот за избор на парламент. Това декларираха представителите на сдружението Мехмед Дикме, Орхан Исмаилов, Гюнер Тахир и Нуридин Исмаил на днешната си среща с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на партията, предаде БНР.

Мехмед Дикме подчерта, че така ще се търси по-голямо представителство за мюсюлманите у нас.

"Хубавото е тези хора да имат представителност и в регионалната, и в изпълнителната власт. В крайна сметка, ако говорим само за мюсюлманите в България, това е около 15% от населението на тази държава." - поясни Дикме.

В отговор премиерът Бойко Борисов заяви, че интеграцията трябва да продължи.

"Още повече трябва да интегрираме българските мюсюлмани в управлението. Не само на местно ниво - кметове, общински съветници, областни управители, но и на ниво, както беше и Орхан (Исмаилов б.р.) зам.-министър. Ние трябва да имаме колкото се може повече хора от този етнос, за да продължим да живеем не само братски, а и да си градим още по-голямо доверие." - коментира той.

Представителите на ДЕН призовават всички свои симпатизанти на парламентарния вот да гласуват, за "единствената демократична коалиция у нас - ГЕРБ/СДС".

От своя страна Бойко Борисов благодари за подкрепата.

"Отношението както на правителството, така и на ГЕРБ към българските мюсюлмани винаги е било много добро." - увери той.

По думите му "без значение кой от какъв етнос е, всички са български граждани и заслужават модерна среда за живот", тъй като това е гаранция, че трагичният възродителен процес няма как да се повтори. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK