22-ри ден на граждански протести в София и страната

Снимки: БГНЕС

Гражданският протест не стихва

22 ден на граждански протести в София и страната.

От снощи останаха блокирани Орлов мост и бул. „Цар Освободител“ в столицата.

Гражданският протест не стихва, а след още седмица исканията за оставка на главния прокурор и премиер ще завършат едномесечен цикъл от недоволство и бунт.

В редица градове страната протести също се провеждат, единият от тях е Благоевград, където вече 20-и ден шествие по центъра отбелязва недоволството си. Снощи бе блокирано за кратко движението при кръговото кръстовище при местността Полигона, което свързва Благоевград и АМ „Струма“.

Много от протестиращите от Благоевград всяка вечер пътуват за София, за да се включат в протестите, които са многохилядни.

Във Варна протестните шествия също са редовни.

По-рано днес президентът обяви, че хората на улицата пишат новата история на страната и че блокадите на пътища и улици е нормална реакция при положение, че премиерът е пример за погазване на законите.

Протестът в столицата тази вечер започна с „We will rock you”, яйца и домати полетяха към сградата на правителството, протестиращи опънаха “мръсните дрехи на простора”, с което показват премиера Бойко Борисов в истории, обещания и собствени думи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK