В Гоце Делчев се проведе семинар за превенция на насилието между деца

Снимка: Infomreja.bg

Беше представен иновативен метод, включващ „карти на приятелството“

Днес по инициатива на Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни – Гоце Делчев, се проведе обучителен семинар с представители на всички училища в общината, предимно педагогически съветници, както и психолози от социални заведения. Семинарът беше свързан с темата за насилието между деца. Конкретната тема – „Обучение за развитие на емоционална грамотност и умения за решаване на конфликти при децата чрез иновативни карти на приятелството“,  представи Анета Калчева – психолог и психотерапевт от фондация „Партньори – България“.

„Това са карти, които помагат на децата да разрешават конфликти, възникнали в училище, вкъщи или на други места. Те представляват  инструмент, чрез който децата по-добре ще опознаят своите емоции и по-добре ще общуват помежду си. Картите имат много хубави илюстрации и описания. Могат да се използват от малчугани, които още не знаят да четат, до подрастващи във възрастта 5-и – 7-и клас“ – поясни Анета Калчева.

Всяко училище в общината получи по един комплект от тези карти.Обучените на семинара специалисти ще покажат метода на своите колеги и ще работят в екипи, прилагайки иновативния подход за превенция на насилието и тормоза между децата в училище.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK