Здравният министър: Нямаме противоречия с Патриотичния фронт

Снимка: МЗ

Със 7 млн. лв. повече да са средствата за първичната извънболнична помощ за 2018 г., със 7 млн. лв. да е увеличението за специализираната извънболнична помощ, с 3 млн. лв. да е по-голям бюджетът за медикодиагностичните дейности и с 10 млн. лв. повече да са средствата за стоматологична дейност.

Тези предложения в проектобюджета на НЗОК обсъждаха министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, председателят на здравната комисия на НС Даниела Дариткова и депутати от ПГ на Обединени патриоти. „Представителите на Патриотичния фронт имаха няколко предложения, които бяха направили между първо и второ четене. Изложих какви са нашите мотиви. Нямаме противоречия с групата на Патриотичния фронт.“, посочи след срещата здравният министър.

Кирил Ананиев уточни, че средствата ще дойдат от резерва, като в никакъв случай в момента не трябва да се намаляват парите за други дейности като болничната помощ или лекарства.

Здравният министър коментира, че междуведомствената работна група, която се занимава с ТЕЛК е към края на своята работа и до дни ще излезе с предложение, което ще бъде представено на ръководството на Министерството на здравеопазването.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK