Тридневен събор събира каякари в Кресненското дефиле

снимки: infomreja.bg

За трета поредна година в Креснеското дефиле стартира националният събор на любителите на гребните спортове в бързи води. Спортната проява се провежда под мотото "Нека бъде Струма". Преди няколко месеца Българското каяк общество, заедно с клубовете по рафтинг и екоорганизации, спечелиха делото срещу изграждането на четири минивеца по поречието на река Струма. Благодарение на тези усилия, Кресненското дефиле ще остане едно от най-красивите природни кътове на България и място, където каякът и рафтингът ще могат да се развиват в полза на обществото и спорта.

Съборът започна със зрелищни изпълнения на спускане с детски надуваеми лодки. Атракцията бе дакелът Чавдар със състезателен номер „52” на гърба, който душеше и разглеждаше с интерес каяците. Смелост демонстрираха и десетина малки каякари, които се спуснаха по водното течение с родителите си.

Основният състезателен елемент бе насочен към насърчаване на начинаещите и най-малките, които редом с възрастните, ще мерят сили по изграденото за целта слаломно трасе. Към програмата тази година ще бъде включена и надпревара за напреднали, която ще се проведе с подкрепата на Българската федерация по кану-каяк. Вчерта съборът продължава с награждаване и парти на открито.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK