Нова тежка катастрофа на магистрала "Тракия": Двама загинали и шестима ранени

Снимка: БГНЕС

Нова тежка катастрофа е възникнала на АМ "Тракия". В катастрофата е участвал пътнически бус. По първоначални данни вследствие на инцидента са загинали двама души. Други 6 души са били ранени, съобщава "Фокус".

Най-малко осем души са ранени, съобщава bTV. Пострадалите се превозват към близките болници. На място са изпратени линейки от Карнобат и Бургас, както и екипи на полицията. В спешното отделение на болницата в Ямбол са приети най-тежките случаи. Повечето са с черепно-мозъчни травми.

Петима души с множество травми и в тежко състояние са приети по спешност в Ямболската болница, съобщава БНР. В буса пътували общо 9 души. Директорът на лечебното заведение д-р Диманов информира, че състоянието на двама от пострадалите е критично.

Произшествието е станало в участъка от км 296 до км 298 в посока София, в района на село Воденичане, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура". По непотвърдена информация в буса са пътували работници, които се прибирали от Бургас към село Хаджидимитрово.

Сигналът за произшествието е постъпил на телефон 112 към 17:00 часа. МВР съобщава, че бус "Форд Транзит" е напуснал пътното платно и се е обърнал в канавката. Обстоятелствата около инцидента се изясняват.

Движението в района на инцидента се осъществява само в изпреварващата лента на платното. АПИ апелира водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Днес, 14 април, в страната е обявен ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа на АМ "Тракия" от 13 април. Националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина. При катастрофата вчера край Вакарел загинаха 6 души, а 21 бяха ранени. Всичките пострадали са настанени в столични болници. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK