Над 13 000 лв. събраха за новата си кауза ротарианците от Гоце Делчев на коледния си бал

Снимка: Infomreja.bg

За поредна година членовете на Ротари клуб - Гоце Делчев, се събраха на традиционния си коледен бал, на който всяка година се набират значителни суми за благородни каузи, които ротарианците изпълняват и подаряват на жителите и децата на Гоце Делчев и региона.

По първоначална информация с уговорката, че събраните средства са още в процес на изчисляване, а и с условието, че все още постъплат дарения, се очаква сумата да нарасне още. По груби сметки на организаторите на тазгодишния бал са събрани над 13 000 лева. 

Кауза 2018 на ротарианците от Гоце Делчев е да бъде благоустроена изцяло градинката в предната част на МБАЛ "Иван Скендеров" в града. Идеята е да бъде изграден там красив и зелен кът с пейки и други съоръжения, с алеи и много цветя, кът за отпочиване и свиждания на пациентите и техните близки. 

Само преди по-малко от месец членовете на Ротари клуб - Гоце Делчев, предадоха на кмета на община Гърмен Минка Капитанова прекрасен кът за отдих, съчетан с открит музей, разположен под вековните и атрактивни чинари в гърменския квартал "Заграде", който кът се превърна и в туристическа атракция.

С много емоции премина в събота вечерта поредният благотворителен бал на ротарианското семейство, като целта на всички бе набиране на повече средства за водещата през новата 2018 г. за тях кауза.

Гости на бляскавото събитие бяха народните представители Богдан Боцев, Димитър  Гамишев, Елхан Кълков, кметове на общини и населени места от целия регион, бизнесмени, директори на училища и др.

Тази година сред гостите бяха и представители на ротарианските семейства от Кавала – Гърция, Банско, Петрич, Пазарджик, Разлог и други, които активно участваха в томболата и в атрактивния и традиционен търг.

Водещ на прекрасната ротарианска вечер бе актьорът Николай Станоев. Президентът на Ротари клуб - Гоце Делчев, Денис Шенгов, поздрави всички с топлото „Добре дошли“ и им пожела да се забавляват и да отворят широко сърцата и портфейлите си за благородната кауза, за която са се събрали. Така най-оспорвани бяха наддаванията по време на търга за красивата картина "Жена в гръб" на младата художничка Виктория Димитрова от Враца, която е само на 22 години.

Красивата творба тръгна с първоначална цена от 400 лева, достигна до 1 800 лева, след което бе предложена за повторен търг от последната цена и накрая достигна рекордните 3 400 лева. Шедьовърът след дългото наддаване бе закупен от бизнесмена Георги Шапков.

Уникална картина „Света Богородица“ от микромозайка, изработена от невероятния майстор от гърменското село Дъбница - Андон Костов, предложена на търга за 300 лева, стана собственост на бизнесмена Вангел Хардалиев срещу 800 лева.

Златната книга с ценни икони, описани къде се намерат и от кого са изработени, също стана обект на оспорвани наддавания. Книгата тръгна с първоначална цена от 150 лева и бе купена от нотариус Бумбарова за 500 лева.

Бизнесменът Георги Шапков закупи от търга да 200 лева печено прасенце, което бе подарено от депутата Димитър Гамишев на децата от Дом "Иван Кюлев".  Малчуганите от детската градина "Брезичка" получиха подарък от тъга огромна кошница с италиански шоколадови лакомства, закупена за 300 лева.

„Със специална водка "Сибирская“ за 300 лева председателят на Ротари клуб - Денис Шенгов, обогати домашната си колекция, а Георги Шапков - от 50 лева първоначална цена брои 170 лв. и закупи картината на третокласничка от с. Рупите, която спечели първо място в ежегодния конкурс за будители, организиран от Ротари клуб - Гоце Делчев - "И днес се гордея, че съм българин".

Покана за съвместна инициатива и гостуване в Кавала, бутилка узо, произведено от брата на председателя на ротарианците в гръцкия град, невероятна картина за спомен и мъжка прегръдка в знак на уважение прие Денис Шенгов от гръцките си колеги ротарианци, които споделиха, че в Гоце Делчев на коледния бал са преживели една вълшебна вечер, изпълнена с щедрост, отговорност и любов.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK