Гимназистки от Кюстендил с успешно представяне на Национално състезание по природни науки и екология

Снимка: личен архив

Ученичките от дванадесети клас на ПГИМ "Йордан Захариев" Деница Живкова и Габриела Тончева се представиха успешно на Национално състезание по природни науки и екология, провело се в Кюстендил.

Компетентно жури от уважавани университетски преподаватели, специалисти по природни науки, оцени проекта им „Шифърът към летописната книга на гените” с оценка Отличен (5.50). Получената отлична оценка може да бъде използвана за прием във висши учебни заведения в София, Пловдив, Бургас и Благоевград.

В тазгодишното класиране на фондация Комунитас - проект 1000 стипендии, ПГИМ е представен от 3-ма свои възпитаници, преминали успешно двата кръга- есе и интервю,  в различни предметни области. Това са:

Габриела Бисерова Николова - носител на основна стипендия в област Български език и литература.

Антон Валентинов Станков -носител на поощрителна стипендия,  за втори път, в област Химия и опазване на околната среда.

Венцислава Венциславова Георгиева- носител на поощрителна стипендия в област Философия.

Отличното постижение на учениците е резултат от сериозната подготовка по общообразователни и икономически дисциплини, която са получили в ПГИМ. Това е пореден успех на ученици и учители от професионалната гимназия.

Всички лауреати на стипендията са ученици в единадесети клас, специалност „Банково дело“ - класът с най- висок успех от курса на обучение и с най- голяма активност в разностранната извънкласна дейност на училището и младежките организации в Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK