Три номинации получи за ИКАР получи "Портретът на Дориан Грей"

Снимка: ДТ

Спектакълът е продукция на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград

Три номинации за националните награди ИКАР 2020 получи Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград, за спектакъла „Портретът на Дориан Грей“, чийто режисьор е Стайко Мурджев.

За ролята на Дориан Грей в категория водеща мъжка роля е номиниран актьорът Севар Иванов. Той бе избран за ролята след съревнование с близо 70 кандидати на кастинг. Блестящата игра на Севар Иванов в  ролята на Дориан Грей, оставя без дъх зрителя. Неговите трансформации от невинен младеж до злодей, са съвършени.

За ролята на Базил Хоулърд в категория поддържаща мъжка роля е номиниран актьорът Александър Хаджиангелов. Той стана част от екипа на спектакъла „Портретът на Дориан Грей” само няколко седмици преди премиерата. Хаджиангелов е носител на Аскеер 2011 за „Изгряваща звезда”, част е трупата на Младежки театър – София.

Номинация за авторска музика в спектакъла „Портретът на Дориан Грей” получи композиторът Петър Дундаков. За музиката в спектакъла той работи с впечатляващата оперна певица Вера Гиргинова.

Общо девет са номинациите за спектакли на режисьора на театъра Стайко Мурджев. Номинация в категория „Режисура“ той получава за „Слава” от Питър Куилтър, Драматичен театър – Пловдив. Представленията „Портретът на Дориан Грей” в Драматичен театър - Благоевград, „Слава” в Драматичен театър – Пловдив и „Най-бързият часовник във вселената” в Театър 199, подреждат редица изявени имена в почти всички категории на номинациите за националните награди.

Номинациите за Наградата ИКАР 2020 обхващат всички спектакли, чиято премиера е била през календарната 2019-та година. Всички номинирани представления ще бъдат програмирани в рамките на ХV издание на Софийския театрален салон през месец март, чието провеждане се случва с изключителната подкрепа на Столичната община и Министерството на културата.

На 27-и март ще бъдат връчени 46-ите награди на Съюза на артистите. Това са и първите театрални награди в България, които са запазили своите традиции до днес.

Спектакълът „Портретът на Дориан Грей” се играе регулярно в столицата, на сцената на Театър „Азарян”, а билетите се изчерпват в рамките на няколко дни. В Благоевград ще бъде представен на 10 февруари от 19:00 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK