Условна присъда за дупничани, извършили измама за над 6000 лв.

Снимка: Infomreja.bg

Плащат и разноските по делото

Районен съд-Дупница, под председателството на съдия Ели Скоклева призна за виновни подсъдимите Г.С.Н. и П.С.И. в това, че на 10.06.2014 г., в къща в гр. Кочериново, при предварителен сговор и в съучастие като извършители, с цел да набавят за себе си имотна облага, са възбудили в А.И.Д. и Д.Г.Д.  заблуждение, че П.С.Д. е собственикът на парите, откраднати от сина им Е.Д. и с това са причинили имотна вреда на Т.К.К. в размер на 6 050,00 лв.

На основание чл. 54 от НК, съдът налага на Г.С.Н. наказание- „Лишаване от свобода” за срок от 1 година и 4 месеца, а на П.С.И. наказание- „Лишаване от свобода” за срок от 1 година и 6 месеца. На основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определените наказания се отлага за срок от 3 години.

Съдът признава подсъдимия В.С.Б. за невинен  и го оправдава по повдигнатото обвинение за съучастие в престъплението.

Районен съд-Дупница, под председателството на съдия Ели Скоклева осъжда подсъдимите Г.С.Н. и П.С.И. да заплатят на Т.К.К. сумата от 6050 лв., представляваща обезщетение за причинени имуществени вреди в резултат на престъплението, ведно със законната лихва, считано от датата на увреждането - 10.06.2014 г., до окончателното изплащане на сумата. Двамата са осъдени да платят и разноските по делото.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Кюстендилски окръжен съд.     

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK