Банско става център на екстремното ски и сноуборд кино!

Снимка: Община Банско

Програмата включва 8 филма от Канада, Австрия, Аржентина, Шотландия, България, Украйна и Германия

Този месец Банско става център на екстремното ски и сноуборд кино! Предстои традиционната Кинопанорама „SNOW CINEMA – филми за ски и сноуборд“.

На 20, 21 и 22 февруари от 19:00 ч. в киносалона на Посетителския информационен център в Банско ще бъдат прожектирани едни от най-добрите филми за ски и сноуборд  – алпийски гиганти, фрийрайд, хората с увреждания и зимните спортове, прекосяване на Антарктика със ски и смразяващи линии.

Програмата включва 8 филма от Канада, Австрия, Аржентина, Шотландия, България, Украйна и Германия. Продукциите са снимани на невероятно отдалечени места за ски и сноуборд от България до Канада, спускане със ски в  алпийските гиганти, Пирин планина и Рила, Арктическите кордилери, Алпите и Андите.

Акцент в програмата е канадският филм „Този планински живот“, който взе Наградата на Журито на Банскофилмфест 2019. Това е историята на Мартина и нейната 60-годишна майка Таня, които започват шестмесечен преход през огромните, крайбрежни планини на Британска Колумбия, Канада, в пътешествие, което никога досега не е започвано.

Тяхното приключение е преплетено с красиви портрети на човешката издръжливост и страст към голямата надморска височина - оцелял от лавина алпинист, художник на снегоходки, монахиня, който живее в снежните планини и се придвижва прекрасно със ски.

Заслужава внимание и австрийският филм  „83° Каране на ски в Севера - пътуване до края  на света“, който е на световноизвестния фрийрайдър Матиас Хаунхолдер. Програмата включва както чисто екстремни филми, представящи предизвикателствата пред волята и духа, така и теми за планинарската култура и значимостта на зимните спортове като начин на живот.

Колко са готови да рискуват екстремните фрийрайдъри? Имат ли граница възможностите и рисковете, колко струва страстта към планината – това ще разберем от героите на филмите, световни имена в ските и сноуборда.

Традиционната кинопанорама Snow Cinema е емблематично събитие от зимния културен календар на Банско и региона. Организатори са Община Банско и Сдружение: „Международен фестивал на планинарския филм“. Входът е свободен!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK