Три къщи в Плетена едва не изгоряха. Огънят тръгнал от тлеещи въглени

Снимка: Infomreja.bg

 Три съседни къщи са били спасени вчера от опожаряване в сатовчанското село Плетена благодарение на местните хора и доброволците, които са действали светкавично и са предотвратили трагедията, сподели пред ИНФОМРЕЖА кметът на селото Радослав Кълков.  

Пожарът в дървената постройка на самотно живеещия Ален Къдрев тръгнал вчера около обяд от книжен кашон, в който Къдрев сутринта изхвърлил пепелта от печката си без да забележи, че в нея има още тлеещи въглени.

Той оставил кашона зад къщата си до помощната постройка, където тлеещите въглени подпалили кашона, след това пламнали и чифт обувки, в следствие на което пламъците обхванали и постройката и къщата.  Благодарение на това, че жители на селото видели навреме пушека и пламъците, те са били погасени своевременно без да се даде възможност за разпростиране на пожара.

„Ако се бяхме забавили само 10 минути щяха да изгорят не една, а три къщи, тъй като къщата, в която пламна пожарът, е в непосредствена близост до още две къщи. Пожарът бе погасен докато от града пристигне противопожарният екип, който допълнително и професионално го обработи за пълна сигурност.  

„Нанесените щети са незначителни, греди и част от покривна конструкция“, сподели кметът Радослав Кълков.  

 

КОМЕНТАРИ

Пабло Ескобар11:19 - 12.01.2018
Да се забрани употрбата на марихоана при младежта от там възникват повечето пожари а село плетена от доста време е известно като свърталище на наркомани и алкохолици.
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK