Постоянен арест за рецидивист, обрал хранителен магазин в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

38-годишният мъж е осъждан за кражби и измами

РС – Дупница, определи мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”  по отношение на Любен Д. /на 38 години, осъждан/.

Той е привлечен като обвиняем за кражба от хранителен магазин, извършена в условията на опасен рецидив - престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 1, във вр. с чл. 194, ал. 1, вр. с чл. 29, ал. 1, б. „а” и „б” от НК, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“  от  две до десет години.

Престъплението е извършено на 22.03.2020 г., около 02,00 ч. на ул. „Отец Полихроний” в Дупница. От хранителен магазин са отнети 300 лв., хранителни продукти и кутии цигари.

Съдът счита, че от материалите по делото може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпление от общ характер - кражба. От справката за съдимост е видно, че обвиняемият е осъждан многократно, като повечето престъпления са престъпления против собствеността.

Освен кражби, същият е извършил грабеж и измама, в условията на опасен рецидив. Любен Д. е изтърпял последната си присъда и е излязъл от затвора на 05.12.2019 г. По отношение на обвиняемия са налице, както опасност да се укрие, така и да извърши друго престъпление, пише в мотивите на съдия Светла Пейчева.

Определението се изпълнява незабавно, то подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3 – дневен срок, считано от днес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK