Три жертви на наводнението в Бургас

Преливащата Дяволска река в Приморско, Източник: Радослав Димитров

Спасителни екипи откриха тялото на трета жертва на наводненията в Бургас – мъж на 27 години, обитавал каравана край село Ново Паничарево, съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от БГНЕС.

По-рано днес спасителните екипи откриха две загинали жени - Недялка Толева на 69 години и Камелия Желязкова, на 21 години.

Над 500 са постъпилите сигнали в оперативния център на пожарната служба в Бургас за спасителни и отводнителни операции. В рибарско селище Отманли са освободени закъсали автомобили и е отводнен участък от пътното плътно. Предстои закъсалите превозни средства да се изтеглят, за да се нормализира трафика.

Бедствено положение е обявено на територията на общините Приморско, Опан, Гълъбово и Раднево.

Спасителни екипи откриха тялото на трета жертва на водната стихия – мъж на 27 години, обитавал каравана край село Ново Паничарево.

Над 500 са постъпилите сигнали в оперативния център на пожарната служба в Бургас. Всички те са за извършване на отводнителни, аварийни и спасителни операции. Продължава да е в сила обявеното бедствено положение на територията на община Приморско. Силите и средствата на РСПБЗН Бургас са съсредоточени в центъра на град Бургас, където се отводняват общински и обществени сгради.

В рибарското селище Отманли са освободени закъсали автомобили и е отводнен участък от пътното плътно. Предстои закъсалите превозни средства да се изтеглят, за да се нормализира трафикът. На територията на областта продължават отводнителни действия на мазета и приземни етажи на жилищни сгради и пътни платна.

Язовирът в село Странско, община Димитровград е със скъсана стена. Наводнени са около 20 къщи и са евакуирани хората от населеното място. При град Харманли се наблюдава повишение с 2 м на нивото в река Марица. По течението й в района на градовете Любимец и Свиленград е организирано наблюдение на критичните участъци. До момента са получени близо 100 сигнала за наводнени къщи в Димитровград, Харманли и други по-малки селища. Продължава да е затворен главен път Е80, както и основният път между Стара Загора и Димитровград.

На територията на област Стара Загора има обявени бедствени положения в общините Опан, Гълъбово и Раднево. Евакуирани са над 30 човека. Продължава да се работи предимно по спасяване на хора и имущество. На места в областта дъжда все още не е спрял напълно и отводнителни действия на засегнатите домакинства и инфраструктура са затруднени. Поисканата помощ за високо проходима техника от мини "Марица"-Изток вече е на терен и участва в спасителните дейности. Водната стихия е заляла кварталите "Строител" и "Лозенец" в град Гълъбово. В момента частично е спряно електричеството в града.

Сериозни щети има в селата Опан, Бял Извор, Априлово, Свободен, Трънково, Любеново, Землен и Тракия. Придошлата вода е разрушила и повредила пътни артерии и мостови съоръжения. /БГНЕС/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK