Три имота частна общинска собственост обявява за продажба Община Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg, архив

Три земеделски имота със статут на частна общинска собственост предстои да бъдат обявени за продажба чрез публични търгове с явно наддаване в община Гоце Делчев. Предложението е на кмета Владимир Москов след постъпили искания от жители на общината за закупуването им. 

За публична продажба ще бъде обявен имот – земеделска земя /ливада/ с площ от 0,36 дка, VIII категория, в землището на село Делчево в местността "Папаз чир". Имотът, който е възстановен на Община Гоце Делчев през 2004 г., е актуван като частна общинска собственост през ноември 2015 г. Данъчната му оценка е 8,84 лв., а изготвената пазарна оценка на същия имот от независим оценител е 2 468 лв.

Вторият имот частна общинска собственост, който ще бъде продаден чрез публичен търг с явно наддаване, се намира в землището на село Мусомища, в местността „Ташлъка“, под № 120002, представляващ земеделска земя – нива, VI катетория, с площ от 7,101 дка. Данъчната оценка на имота е 661,46 лева, а пазарната оценка - 2 468 лева. Имотът е актуван в частна общинска собственост на 15.02.2005 г., същият е възстановен на Община Гоце Делчев с договор за замяна на недвижим имот от 10.09.2001 г.

Земеделска земя, V категория – нива с площ 1,001 дка, е другият имот частна общинска собственост в землището на Мусомища, който ще бъде обявен за продажба чрез търг. Той се намира в местността „Долна шипка". Данъчната оценка е 112,81 лева, а пазарната цена - 1 326 лева. Имотът е възстановен на Община Гоце Делчев на 01.02.2004 г. 

И трите имота са включени в Програмата за управление и разпореждане с имотите общинска собственост през настоящата година. Към всяка преписка на обявените за продажба имоти са приложени акт за частна общинска собственост, скици, удостоверения за данъчни оценки, доклад за определяне на пазарната стойност, становища на кметовете на съответните населени места и удостоверения от Общинска служба по земеделие, че за имотите няма предявени реституционни претенции.

Според чл. 41 ал. 2 от Закона за общинската собственост, началните тръжни цени се определят Общинския съвет и не могат да бъдат по-ниски от данъчните оценки на обявените за продажба имоти.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK