Баба Марта дари за здраве, с мартеница и питка работещите в Съдебната палата в Кюстендил

Снимка: Окръжен съд - Кюстендил

Баба Марта гостува за втора поредна година в Съдебната палата в Кюстендил

Празникът на Баба Марта в българските традиции е символ на пролетта и носи пожелание за здраве и плодородие в началото на новия цикъл в природата. Хората вярват, че баба Марта влиза само в много чиста и спретната къща.

На 1- ви март Баба Марта, за втора поредна година гостува в Съдебната палата в Кюстендил и дари с българския символ – мартеницата всички съдии и съдебни служители, както и дежурните от Съдебната охрана.

Тя и нейният асистент, облечени в автентични народни носии почерпиха с вкусна питка председателя на Окръжен съд – Кюстендил, съдия Пенка Братанова и председателя на Районен съд – Кюстендил, съдия Мая Миленкова, както и всички работещи в кюстендилската Съдебна палата.

Това е символично пролетно почистване от всичко лошо, старо и ненужно останало от миналата година. Традицията гласи още, че щастие и късмет носи онази мартеница, която ти е подарена.

Мартеници и вкусна пита получиха и първите граждани и страни по дела, които пристъпиха прага на Съдебната палата в Кюстендил.

Баба Марта дойде, за да прогони Злото и покани Доброто да възтържествува! Съдебните служители благодарят  на Баба Марта - деловодителката от Окръжен съд – Кюстендил, Румяна Воденичарска.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK