Онкоболницата в Благоевград ще стане още по-специализирана при по-добро "финансово време"

Снимка: Infomreja.bg

Засиленото присъствие на НЗОК в тези отделения би довело и до по-добро заплащане

Кметът на Благоевград предлага временно изпълняващия длъжността на онологичната болница „Свети Мина“ да бъде д-р Теодор Велчев.

Причината – много добрата комуникация между кмета и Велчев.

Последният конкурс за избор на директор на болницата е бил проведен през 2015 г., когато е избран настоящият директор – д-р Георгиев.

Стоянов каза, че има и идея за превръщането на онкоболницата в специализирана не само в областта на онкологията, където да се осъществява и друг вид лечение, а заплатите на персонала да бъдат увеличени.

Визията на градоначалника е болницата да запази дейностите си, но да има възможност да се разгъне капацитетът на три отделения, сред които кардиология и хирургия.

Засиленото присъствие на НЗОК в тези отделения би довело и до по-добро заплащане за персонала, според Стоянов.

За петте месеца, в които ще управлява д-р Велчев, ще започне и подготовката за новия програмен период, в който общината ще има проектна готовност за осъществяване на идеите за развитие на „Свети Мина“.

От думите на Стоянов стана ясно още, че е изпратил писмо до здравното министерство за преосмисляне на заповедта за затваряне на двете отделения по неврология в община Благоевград и извозването на пациенти в Сандански.

 

КОМЕНТАРИ

Петър15:06 - 28.10.2021
Поредното слабоумие!
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK