Третокласник от Осмо СУ "Арсени Костенцев" е национален победител в състезанието по английски език Longman Competition

Снимка: Infomreja.bg

За втора година Осмо СУ "Арсени Костенцев" - Благоевград се гордее с национален победител в състезанието по английски език Longman Competition.

Третокласникът Костадин Петров с преподавател Сашка Джаджарова спечели първото място в националната надпревара в категория Firstwords.

Тази година за националния кръг се класираха общо 7 възпитаници на Осмо СУ.

Състезанието се провежда ежегодно за ученици от 3-ти до 12-и клас. В него участват всички училища, членове на Асоциацията Лонгман България.

През учебната 2016/2017 година са мерили сили над 8 000 ученици от цялата страна.

Миналата година Осмо СУ "Арсени Костенцев" се класира за националния кръг с 11 деца. Ученичката Виктория Ковачева от 5-и клас с преподавател В. Стефанова стана първа в категория Firstwords.

Деца от благоевградското училище участват и в други състезания на национално ниво като Bulgarian Creative Writing Competition - Творческо писане на английски език.

През 2013 г. ученик от Осмо СУ зае второто призово място в България.

Състезанието по правопис на английски език Spelling Bee за ученици от 2-ри до 7-и клас е едно от най-вълнуващите и напрегнати състезания по английски език, в което ученици от училището участват за четвърта поредна година.

Тази година победител стана Андрю Петков от трети клас. Той се класира на първо място в училищния кръг и се нареди сред регионалните първенци на състезанието, което се проведе в Американския университет в Благоевград.

Отличените ученици бяха наградени днес на церемония в учителската стая на Осмо ОУ "Арсени Костенцев" от директора Сергей Биров.

Те получиха раници и книжки.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK