Трето ОУ-Гоце Делчев, осъществи първата си дейност по проект „Посланици на здравето”

Снимки: Трето ОУ

Започна изпълнението на дейностите по проект „Лесни стъпки към доброто здраве” на Трето ОУ в Гоце Делчев. Проектното предложение на Трето ОУ бе единственото от община Гоце Делчев и едно от 5-те от област Благоевград, което бе допуснато до втора фаза на конкурса „Посланици на здравето”.

Проектът „Посланици на здравето”, който е с конкурсен характер, се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България.

Участници в проекта са учениците от V „Б“ и VI „Б“ клас на училището, от които голяма част са и членове на училищния туристически клуб „Пирински стражи”.

Първата дейност по проекта бе осъществена в сградата на училището с подкрепата на един от партньорите по проекта – фирма „БиДиДжи – 2017” ЕООД. Темата на занятието, което премина като лекционен курс с проведена беседа заедно с партньор бе: „Нездравословна храна – Защо я харесваме? Защо е вкусна? Допълнителни екстри. Защо е нездравословна? Защо затлъстяваме?

Гости на мероприятието бяха и ученици от II „Б“, V „А“ и VI „А“ клас, поради проявения интерес от тяхна страна и като членове на клуб „Пирински стражи”.

Гост на мероприятието бе и Ваня Горанова – родител на ученик от Трето ОУ, която бе приготвила мултимедиен продукт, който презентира пред децата. Нейната презентация заинтригува още повече учениците. С отличните си знания и професионализъм, г-жа Горанова предизвика активното участие на децата, както и коментари по темата за нездравословните храни.

За да се популяризират дейностите по проекта всички желаещи, които искат да се запознаят с цялата полезна информация и да разполагат с готовите мултимедийни продукти, ще бъде създадена рубрика „Посланици на здравето” в сайта на Трето ОУ и в сайта на клуб „Пирински стражи”. Чрез създаването на тази рубрика всички ще имат свободен достъп до всички продукти и информация, изготвени специално за различните дейности по реализиране на проекта „Лесни стъпки към доброто здраве”. Също така информация ще бъде публикувана и във Фейсбук страниците на училището и на „Пирински стражи”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK