Трето ОУ „Братя Миладинови" - Гоце Делчев в 3-дневна дървена ваканция от днес, учениците от Борово на училище в петък

Снимка: Трето ОУ "Братя Миладинови" - Гоце Делчев

Трето основно училище „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев от днес е в тридневна дървена ваканция. Ръководството на училището е отправило предложение до кмета на общината Владимир Москов да бъдат преустановени учебните занятия за периода от 11-и до 13-и януари, включително.

Причината е, че парната инсталация на училището се захранва с преносими газови бутилки. Училището е снабдено с гориво, но натоварената с максимална мощност инсталация и с допълнително осигурените електрически уреди в класните стаи, не могат да осигурят оптималната температура за протичане на нормален образователен процес.

Затруднената зимна обстановка може да възпрепятства доставянето на гориво и в следващите дни. Учениците ще бъдат на училище на 16 януари от 8:00 часа, а Олимпиадата по български език и литература за V – VІІІ клас ще се проведе по график – 15 януари /неделя/ от 9:00 часа.

Още едно училище в община Гоце Делче остава затворено. Децата в село Борово остават в дървена ваканция до утре включително. Учебното заведение в селото е на твърдо гориво. В сградата не е сменена дограмата и въпреки осигуреното достатъчно гориво, в класните стаи не може да бъде достигната нормална температура за провеждане на учебни занятия, съобщи кметът на общината Владимир Москов.

В другите училища на територията на община Гоце Делчев засега учебният процес се провежда нормално. Според новите разпоредби се допускат до 7 неучебни дни при екстрени ситуации, а именно - два неучебни дни от министъра на образованието, три дни по преценка на кмета на населеното място и два дни по преценка на директорите на съответните училища.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK