Трети хеликоптер се включва в гасенето на кресненския пожар

Снимка: Infomreja.bg

"Днес, на първо място включваме още един хеликоптер - трети, на частна фирма, която изяви желание да се включи в гасенето на пожара. Трети хеликоптер, защото ситуацията до 6 часа сутринта беше драматична, и благодаря на тази фирма, която реши да ни подпомогне. Направили сме нови просеки, по стари горски пътища, с което смятаме, че сме установили контрол върху разпространението на пожара в посока парка Пирин", разясни на сутрешния брифинг директорът на ГДПБЗН Николай Николов. Сутринта хеликоптерът прелетя над Благоевград в посока към пожара.

Основната задача е да се прекъсне огъня към парка и с това опасността за парка да е приключила.

"Има един участък, върху който ще работим – участъкът, в близост до трасето на газопровода. Смятаме, че и там нещата вървят в добра посока. Дъждът няма да реши проблема, но ще подпомогне пожара да не е върхов", допълни още главният комисар.

Има контролиран достъп откъм селата Влахи и Стара кресна, за да се гарантира сигурността в района, във връзка със създалата се обстановка.

Директорът на Областна дирекция на МВР-Благоевград, старши комисар Хаджиев каза, че разследването продължава, в непрекъснат контакт са с Районната и Окръжна прокуратурата, продължават и процесуално – следствените действия.

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов благодари на екипите, които са работили през нощта.  „Резултатът от действията им е, че днес ще върнем хората отново в село Влахи, да видят домовете си, да нагледат животните. Надявам се, с помощта на времето днес да имаме добри новини“, допълни още той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK