Трета дама в ръководството на ОИК - Гоце Делчев

снимка: novini.bg, архив

Наплив от дами, кандидатки за допълнителна работа и заплата, бе регистриран тази година при сформирането на новата Общинска избирателна комисия в Гоце Делчев за предстоящия местен вот. На второто заседание на комисията членовете на парламентарно представените партии избраха трета поредна дама в ръководния състав – Ани Караметова-Мейзинева, която след гласуването зае останалия от вторник свободен пост на заместник-председател, неизбран заради спор между ДПС и Синята коалиция. ДПС поиска заместник-председателското място с мотива, че при всички проведени досега избори гласувалите за движението са били двойно повече от подкрепилите Синята коалиция.

Караметова-Мейзинева е от квотата на Движението за права и свободи. Така водещото ръководство на ОИК - Гоце Делчев вече е изцяло в дамски състав, от представителки на ГЕРБ, ДПС и Коалиция за България.

На заседанието във вторник членовете на ОИК избраха само председател и секретар, в лицето на две адвокатки. Иванка Кехайова от квотата на ГЕРБ оглави комисията, а Мария Икономова от Коалиция за България стана секретар.

Вчера ръководният състав на комисията бе попълнен от трета дама – Ани Караметова-Мейзинева, която при гласуването получи най-много гласове. Още две представителки на нежния пол се включиха в надпреварата за заместник-председателския пост в ОИК - Гоце Делчев, но те не можаха да съберат необходимите гласове и отпаднаха.

За спорното място се състезаваха още адвокат Катя Кардашева от Синята коалиция и Мария Чолакова от Атака. Общото между избраните и отпадналите за ръководните постове в комисията бе, че почти всички по професия са адвокатки, две от тях са съпруги на двама общински съветници от настоящия Общински съвет в Гоце Делчев, единият от които е и общински партиен лидер. Една от избраните дами пък е съпруга на полицай в РУП - Гоце Делчев.

17-членният състав на ОИК в община Гоце Делчев трябва да бъде назначен до 18 август.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK