Треньорът от клуб „Цаневи“ Антони Дамянов: От Радомир могат да излязат много шампиони по карате

Кметът Пламен Алексиев подарява екипировка на шампионката Виктория Илиева Снимки: Община Радомир

Кметът Пламен Алексиев подари екипировка на шампионката Виктория Илиева

“От Радомир могат да излязат много шампиони по карате. Поводът за този оптимизъм ми дават двата златни медала на Виктория Илиева, която стана национална шампионка на кумите и на ката – отборно”. Това заяви Антони Дамянов, треньор в Карате-клуб “Цанев”. Сериозни постижения имат и други двама състезатели от клуба в Радомир – Драгомир Драгомиров и Мартин Димитров, които са заели първи и втори места отборно и индивидуално на турнир в Сърбия тази година.

“Важно е състезателите по карате да имат стимул, воля и дисциплина”, добавя Дамянов. “Нашият спорт възпитава децата на дисциплина, лоялност, честност, търпение. Той калява духа и психиката”, убеден е треньорът. В клуба от Радомир тренират около 50 души на възраст от 3 до 35 години, а състезателите са 17 на брой. Клубът, който е базиран в София, има клонове в Радомир, Перник, Благоевград, Сливен, Бургас и Добрич.

“Изключително съм доволен от помощта на местната власт. Кметът на община Радомир Пламен Алексиев дойде, за да подари на шампионката Виктория Илиева протектор за крака и ръце, както и кимоно за ката. Радомир има кмет, който държи на спорта и децата! Наградата за националната шампионка Виктория Илиева ще насърчи децата да търсят и покоряват нови върхове. Благодарим на господин Алексиев за признанието и отдадеността към нашите нужди и към тези на града като цяло. Личи си, че кметът на Радомир е ангажиран с каузата за развитието на спорта в общината”, заяви Дамянов. Той се занимава с карате от 25 години, има бакалавърска степен за треньор по карате от НСА. Освен това е и дипломиран магистър по специалност “Спорт и сигурност”, също в НСА.

Тренировъчният процес по карате е отворен и за други деца и възрастни, като желаещите се разпределят по възрастови групи. Заниманията за напреднали се провеждат вторник, четвъртък и петък в ПГТ “Юрий Гагарин” в Радомир от 17 до 21 часа, а понеделник, сряда и петък от 16:30 до 17:30 часа са тренировките на начинаещите в НУ “Архимандрит Зиновий”. Таксата за тренировка е 40 лева на месец, а при определени условия се ползват и отстъпки.

Карате-клуб “Цанев” организира вътрешни състезания по карате под формата на лиги за усъвършенстване уменията на участниците, провежда летни лагери, участва в демонстрации. Клубът за десета поредна година е избиран за №1 у нас.

“Много е важно родителите да осъзнаят, че каратето е здраве. Връзката родител-учител-дете е една непрекъсната верига от взаимодействия, в която всеки има своята отговорност. Родителите трябва да дават всичко от себе си, за да имат децата най-добрия пример пред себе си”, смята Дамянов относно ролята на родителите при възпитанието на подрастващите и изграждането им като бъдещи спортисти.

Треньорът по карате отправя и призив към местния бизнес в Радомир: “Спортът в Радомир изгражда характер у подрастващите и отваря много врати в живота за малките спортисти. Родителите на трениращите при нас деца биха били много благодарни, ако местните фирми обезпечат нуждите на децата от екипировка, за да могат да се изкачат на почетната стълбичка, донасяйки по този повод престиж и радост на целия град. Децата имат нужда от протектори за ръце и крака, кимона, протектори за уста и др., като в тази връзка призовавам бизнесът да инвестира в добрата подготовка на нашите деца. Сигурен съм, че добрите резултати няма да закъснеят”, завърши Дамянов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK