Треньорът на Пирин: Утре ще се види кой е по-добрият

снимки: infomreja.bg

Треньорът на Пирин Йордан Самоковлийски заяви, че дербито от 14-ия кръг на „Б“ група срещу Монтана ще даде отговор на това кой е по-добрият отбор в групата.

Утре от 14:30 часа на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград среща си дават вторият във временното класиране Пирин и лидерът Монтана.

„Това е мачът, в който ще се види кой е по-добрият отбор. Аз не смятам, че Пирин и Монтана са най-силните в „Б“ група. За мен най-добрият отбор е Банско, който може да победи всеки, но в следващия момент и да загуби от всеки, когато футболисите не са пределно мотивирани. Първите три отбора – Монтана, Пирин, Локо (ГО), както и Банско, са най-добрите в групата“, смята Йордан Самоковлийски.

„Надявам се с Монтана да се получи хубав мач, от който ние да излезем крайни победители. Очаквам и феновете да ни подкрепят“, добави специалистът.

„Първото място е дразнител за всички отбори. На този етап Монтана са първи и трябва да го отчетем този факт. Това означава, че или са най-добрият отбор, или по други начини печелят мачовете си, защото побеждават с лекота, особено навън. Естествено, че бившите кадри на Пирин, които сега играят в Монтана, ще искат да направят впечатление пред родна публика. Ще играят на 100 процента срещу нас, но в това няма нищо лошо, важното е да няма груби нарушения“, каза Самоковлийски на традиционната си пресконференция преди двубоя.

Треньорът на „орлетата“ се надява Георги Георгиев, Антон Костадинов, Александър Башлиев и Юлиян Попев, които бяха с оплаквания по време на прекъсването в шампионата и не взеха участие в контролата с Банско, че ще стиснат зъби и ще изиграят утрешния мач.

Самоковлийски коментира още и въпроса с паузата в шампионата на „Б“ група и дали тя е нужна, като в тон с повечето треньори от втория ешелон, Самоковлийски е на мнение, че за Б група тя по-скоро не е нужна.

Поне един автобус с фенове тръгва от Монтана, за да подкрепи отбора в Благоевград.

Ръководството на Пирин още един път призова привържениците да напълнят стадиона и да станат 12-ия играч на отбора в битката с Монтана.

С оглед наближаващата зима теренът в  Благоевград е в отлично състояние.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK