Българските евродепутати искат „Струма“ да мине през Кресненското дефиле

Снимка: Infomreja.bg

Българските евродепутати с поредна победа срещу „зелените еколози“

Българските евродепутати защитиха изграждането на автомагистрала „Струма“ през Кресненското дефиле.

На редовното заседание на комисията по петиции вчера в Европейския парламент беше затворена петицията за спиране на строежа на автомагистрала „Струма“ в районa на Кресненското дефиле. Пагубната за развитието на регионa петиция, внесена от поредните „еколози“, целящи спирането на важни инфраструктурни проекти в България, беше затворена с общите усилия на българските представители в ЕП.

Евродепутатите Андрей Новаков, Ангел Джамбазки, Андрей Слабаков Илхан Кючюк, Емил Радев и Александър Йорданов се изказаха в защита на проекта за автомагистрала „Струма“. Те подчертаха неговата важност за развитието не само за района на Югозападна България, но и за икономиката на цялата страна- тъй като той представлява част  от изграждането на европейския коридор № 4, свързващ  гр. Хамбург, Германия с гр. Солун, Гърция. 

Това е добра вест за област Благоевград и за всички, които знаят колко е необходима АМ "Струма " за развитието на целия регион, на страната ни и за пътната безопасност на всички хора пътуващи в този участък. Само за последните 9 години 235 човека загубиха живота си при пътнотранспортни произшествия там. Припомням на всички, че автомагистрала “Струма” е проектирана съгласно всички изисквания. Най-важно е баланса между природата и хората. Това решение спасява човешки животи. Поздравявам всички български евродепутати, които подкрепиха и защитиха този проект, а с това дадоха възможност той да бъде завършен, коментира народният представител Александър Мацурев.

След сериозен дебат и добре обосновани аргументи против петицията, тя бе обявена за затворена.

Припомняме, че петицията беше внесена от група „еколози“ и целеше маршрутът на предвидената автомагистрала „Струма“ да бъде променен, за да се опази флората и фауната в района на Кресненското дефиле. Отхвърлянето на петицията предоставя възможност на българската държава да продължи изграждането на изключително важния инфраструктурен проект, който да осигури по - безопасно пътуване на всички, преминаващи този опасен пътен възел.

 

КОМЕНТАРИ

Кок23:03 - 03.12.2019
Тази магистрала е пълен батак. Съсипаха я недостроена!!! Тунела ще се изгради на най - голямата земетръсна зона Симитли.
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK