Транспортираха за „Пирогов“ катастрофиралия с мотор 17-годишен младеж от Брезница

снимка: pirogov.bg

17-годишният неправоспособен мотоциклетист Муса Даракчи от село Брезница е транспортиран в "Пирогов", съобщиха от болницата в Гоце Делчев, където бе приет младежът след тежката катастрофа в родното му село вчера.

Пострадалото момче е с тежка черепно-мозъчна травма и множество наранявания и охлузвания по цялото тяло и с опасност за живота вследствие на пътно-транспортното произшествие, станало към 19.30 часа вчера.

Следващите три дни ще са критични за Муса Даракчи, е мнението на медиците от МБАЛ "Иван Скендеров" - Гоце Делчев, оказали му първа помощ. 

Момчето е катастрофирало с мотоциклет "ЧЗ" 350, закупен преди дни от родителите му като подарък. При спускане по улица с наклон в Брезница Муса не успял да вземе ляв завой, изгубил контрол над мотора, излязъл вдясно от пътното платно и се блъснал в дървена ограда.

Жители на населени места в общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен и Сатовча коментират, че по селата масово неправоспособни водачи управляват мотори, които са хит сред младежите и това лято. 

Това е вторият случай на тежка катастрофа в Гоцеделчевския регион само за една седмица. На 16 юни 7-годишно дете от село Сатовча загина при пътно-транспортно произшествие с мотоциклет, управляван от баща му на пътя край село Плетена.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK