Трагедия в Ангола. 17 души загинаха по време на мач

Снимка: tpa

Най-малко 17 души са загинали, а десетки други са ранени след инциденти по време на мач от първенството на Ангола по футбол в град Уидже.

Инцидентът е провокиран от неизяснена за момента причина за паника, при която част от тълпата е съборила хора, стоящи пред тях, а идващите отзад са стъпкали падналите.

Португалската агенция Луса твърди, че част от загиналите са деца. Същата е информацията и на националната информационна агенция на Ангола - Ангоп. Президентът на африканската страна Жозе Едуардо дош Сантош изрази съболезнованията си и нареди пълно разследване на инцидента.

Това е станало точно преди началото на мача между Санта Рита да Касия и Рекреативо де Либоло. Един от входовете обаче на стадиона се е оказал затворен и това е станало причина да няма възможност за изход на предната част от тълпата, оказала се в последствие под краката на следващите.

Свидетели твърдят, че тълпата, която се опитвала да влезе на стадиона, щяла да надвиши максималния капацитет на съоръжението от 8 хиляди души.

Някои от охранителите се опитали да спрат нахлуващата публика, но са предизвикали още по-голяма трагедия.

"Когато искахме да влезем, срещнахме преграда. Първият ред от хора падна, аз бях на третия ред", разказва 37-годишният Жоао Силва, който се е отървал само със счупен крак. /Gol.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK