Трафикът на Кулата е нормален

Снимка: Infomreja.bg, архив

ГКПП Кулата остава единственият пункт за туризъм в Гърция

На ГКПП Кулата на изход от България трафикът е нормален, съобщават от МВР. 

На пунктовете Илинден и Ивайловград към Гърция се пропускат само товарни автомобили и сезонни работници със съответните документи. 

Не се извършва преминаване през ГКПП Златоград и в двете посоки.

От днешна дата на ГКПП Капитан Петко войвода от 11 часа и на ГКПП Маказа от 14 часа не се допускат лица с туристическа цел на територията на Гърция.

Всички граждани, пътуващи с туристическа цел към южната ни съседка, преминават само през ГКПП Кулата.

В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантина. Възстановено е преминаването на моторни превозни средства през ГКПП Никопол и ГКПП Кардам. Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Кайнарджа и Крушари.

Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП Русе и ГКПП Видин. Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница. На  ГКПП Видин трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.

На границата с Република Сърбия на ГКПП Калотина, ГКПП Връшка чука, ГКПП Брегово, ГКПП Стрезимировци и ГКПП Олтоманци трафикът е нормален. Република Сърбия отмени всички наложени ограничения за лицата, желаещи да влязат на територията на страната с леки автомобили, микробуси и автобуси. 

На границата с Република Северна Македония на ГКПП Гюешево, ГКПП Станке Лисичково и ГКПП Златарево трафикът на товарни автомобили е нормален. Възстановено  е преминаването на леки коли, микробуси и автобуси през пунктовете, съпределни на ГКПП Златарево и ГКПП Станке Лисичково.

На границата с Република Турция: Възстановено е пропускането на чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси на влизане в Турция. Трафикът на ГКПП Лесово и на ГКПП Капитан Андреево е нормален за товарни автомобили на изход. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK