Tрадиционната акция на КАТ се провежда в цялата страна

Снимка: Infomreja.bg

Tрадиционната акция на КАТ "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!" се провежда в цялата страна от юни до края на месец август.

Основната й  цел е ограничаване на причините и условията за настъпване на пътнотранспортни произшествия с деца през летните месеци.

Анализ на травматизма при пътни инциденти през 2017 г. в страната показва, че най-рискови по отношение едновременно на загиналите и на ранените са били месеците юни, юли и  август. 

Предвидено е в периода до края на юни да се проведат специализирани полицейски операции в дните, когато са планирани ученически тържества за закриване на учебната година в прогимназиалния и гимназиалния курс.

 Активният контрол ще продължи до края на ваканцията, като през месеците юли и август той ще бъде насочен предимно към неправилното движение на пешеходци, велосипедисти и водачи на двуколесни превозни средства, в т.ч. и деца, контрол над използването на детски обезопасителни системи, обезопасителни колани и предпазни каски.

По време на акцията, полицейските служители ще следят за управление на мотоциклети, автомобили, трактори или други МПС от малолетни или непълнолетни лица, особено в малките населени места, и ще налагат съответните санкции на собствениците, които са ги предоставили.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5
loading...