Огняново отново посреща своя празник

Снимка: Infomreja.bg

Днес празникът продължава с литургия в храм „Успение Богородично“ и раздаване на курбан

Стадионът на курортното село Огняново снощи имаше необичаен вид, огрян в разноцветни светлини, залян от музика, разлюлян от кръшни хора. Изпълнен открай докрай с щастливи деца, младежи и по-възрастни хора, той беше място на веселие, игри и забавления.

На сцената в центъра на стадиона изявиха своя талант много музикални и танцови формации от района. Ритмите се сменяха, градусът на доброто настроение растеше.

С овации празнуващите посрещнаха любимия си македонски певец Йордан Митев и неговия оркестър, а в късните часове на нощта – певицата Яница.

Така Огняново за пореден път посрещна своя празник.

Емоционалното си слово – приветствие към жителите и гостите на Огняново, кметът на селото – Димитрия Гюрова, започна с думи за любовта към родния край и неговата хубост. Тя пожела на всички да бъдат здрави, щастливи и благословени!

„Нека има само любов в сърцата ви, хармония в душите ви, успехи в делата ви и повече човешко разбирателство! Бъдете позитивни, вярващи, креативни и вдъхновени! Нека си докажем, че можем да бъдем единни, истински и човечни, защото това е вашият роден край, вашият дом, вашите спомени, вашият живот“, продължи тя.

Димитрия Гюрова благодари сърдечно на многобройните спонсори на събора.

Приветствие към съборяните поднесе и кметът на община Гърмен – Минка Капитанова. В аванс тя честити на всички християни светлия празник Голяма Богородица и пожела на тях и на всички присъстващи на стадиона здраве и късмет.

„Нека винаги така заедно да празнуваме, както години назад сме го правили. Така и още сто години напред! Нека бъдем толерантни, нека тук заедно да се събираме, да пеем и да играем“, добави тя.

В заключение кметът на община Гърмен благодари на Димитрия Гюрова за добрата организация на тържеството, както и на всички участници в програмата.

Днес празникът на селото продължава с тържествена литургия в храм „Успение Богородично“ и раздаване на курбан за здраве.

Следобед от 17:00 часа на стадиона започват народни борби.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK